Distans

Självbiografiskt skrivande: Barndom - Att minnas och skriva ner det som vi minns

Skriv hemma och träffas på zoom

Startdatum

9 januari 2021

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 18:00 - 21:00

Omfattning

18 tillfällen, 36 studietimmar

Plats

På distans

Pris

1400 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Många av oss har intensiva minnen på den tid i livet där vi fortfarande var öppna och oförställda: barndomen. Vi minns sånt som var roligt men också sånt som gjorde ont. Vi minns våra tankar om livet, vi minns våra lekar och människorna som fanns runtomkring oss. Vi minns prylar som inte finns längre, vi minns speciella klädesplagg som gjorde oss stolta och sömnlösa nätter där vi kanske funderade på universumets oändlighet. Vi minns historiska händelser och hur vi reagerade på det som vi kanske inte förstod ännu. Att möta sig själv som barn betyder också att omfamna den som man en gång har varit, att ge kärlek till en liten människa som kanske inte alltid kände sig älskad. Till den i oss som försökte att förstå världen och vad det betyder att vara en människa i världen. Som råkade ut för tråkiga saker, som ibland kunde vara elak, som hade älsklingsböcker och hemliga platser.

Detta är en nätkurs med tyngdpunkt på skrivande som kan föra oss samman och gör det möjligt för oss att hitta ett kreativt utrymme. Kanske är det kanske just nu läge för att göra något som du länge har tänkt på. .

Du kommer varje vecka att få en eller flera skrivuppgifter samt tips om enkla skrivmetoder. Du kommer en gång i veckan lägga upp dina texter / en del av dina texter på ett allmänt forum. Du får inspiration av det som andra skriver och kan lämna respons till de andras texter. Du får hjälp för att strukturera dina minnen och kanske minnas saker som du redan hade glömt. Vi skriver hemma men träffas på zoom varannan vecka.

Det viktiga är inte att det som vi skriver blir "litteratur" utan att vi skriver alls. Vi försöker att lämna alla prestationskrav åt sidan. Du kan skriva så mycket och så lite som du vill.

Tid

12 veckor med start lördag 9 januari och slut 3 april. Första zoom-möte 18 januari kl 19-20.30. Vi har vår egen plattform på Learnify och du kan själv styra dina tider.

Ledare

Sabine Neumann, M.A. i litteratur och filosofi. Hon har lett många uppskattade skrivarkurser hos Sensus under åren. Sabine är skrivpedagog (utbildad i Berlin) med över 20 års erfarenhet i Zen-meditation. Hon har publicerat skönlitterära böcker och texter, och hon arbetar även som litteraturöversättare från svenska till tyska.

Arrangemangsnummer: 151117

Ledare

Sabine Neumann

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.