Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

PITEÅ

SHEDO på turné: Att leva med – och komma ur – ett självskadebeteende 2023

Datum

Aktiviteten är påbörjad

Dag

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 20:00

Plats

Kyrkcenter Piteå

Nygatan 23 94131 PITEÅ

Pris

Kostnadsfritt

En personlig berättelse av Christina Ahlin för SHEDO (Self Harm and Eating Disorders Organisation). Föreläsningen vänder sig till alla som är intresserade och vill få ökad förståelse i ämnet. Efter föreläsningen ges möjlighet till samtal. Föreläsningen arrangeras av riksföreningen SHEDO och Sensus studieförbund.

Jag förstod tidigt att jag var annorlunda

Jag var blyg och tyst och jag lärde mig att det var jag som var felet. Jag blev den duktiga flickan som gjorde det jag skulle och höll mig under radarn hela skoltiden. Jag var ett oroligt barn och ibland säger jag att jag tror att jag föddes med katastroftankar.

Jag hade behövt höra att det inte är sämre att vara annorlunda, att jag var bra nog.

Detta är en föreläsning om hopp, om att hitta sin egen drivkraft och om hur viktigt det är att hitta en plats att vara sig själv. Föreläsningen är min resa från ett liv i mörker, självmordsnära med allvarliga självskadebeteenden och svåra ätstörningar till ett liv värt att leva och vara rädd om. En resa från att bli feldiagnostiserad, falla mellan stolarna, om utanförskap, att vara ett vandrande apotek och bli inspärrad till att möta rätt människor, att som vuxen få rätt diagnos och bli behandlad med respekt och slutligen att välja livet!

Nu är jag småbarnsmamman, blivande socialpedagog, föreläsare för Shedo sen hösten-22. Jag har nyligen startat Designbydefekt på instagram där jag med smyckestillverkning delar viktiga budskap om mod, hopp och ökad självkänsla, där ingenting är perfekt. Designbydefekt är tänkt att ge glädje, motivation och mod att våga vara den du är för du är unik.

Vi är naturligt rädda för det vi inte ännu känner till, det är en överlevnadsstrategi men okunskap ger fördomar. Jag föreläser för att sprida kunskap, hopp och för att dela med mig av mina erfarenheter. Jag vill göra min röst hörd för den tysta Tina som aldrig vågade berätta. Anorexi och självskada blev mitt språk, jag hade inget annat. De flesta kan inte begripa hur en ung människa kan hata sig själv och skada sig så illa. Vi ser världen genom våra egna erfarenheter, när jag föreläser vill jag vidga andras perspektiv och syn, förklara och förenkla, avdramatisera och slå hål på myter. Inga frågor är dumma, tillsammans kan vi göra skillnad och alla kan göra något. 

Hej är mer än ord.

Arrangemangsnummer: 103246

Medverkande

Christina Ahlin

Kontaktperson

Kontor