Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

GÖTEBORG

SHEDO och Sensus ledarutbildning - Att möta anhöriga till personer med självskadebeteende

Detta är en utbildning för samtalsledare i den av föreningen SHEDO och Sensus studieförbund framtagna anhörigutbildningen som tagits fram i samarbete med Nationella självskadeprojektet. Den syftar till att ge anhöriga till personer med självskadebeteende hjälpmedel och stöd och genomförs i mindre anhöriggrupper som träffas vid åtta tillfällen.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 13:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 3 studietimmar

Lokal/rum

Teorisal 31, vån 3

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Välkommen till utbildning av samtalsledare i Anhörigutbildning vid självskadebeteende

Kursbeskrivning

Genom att vårdenheter runt om i Sverige utbildar samtalsledare i materialet kan anhörigutbildningen därefter bli en del av det ordinarie vårdinnehållet på den aktuella verksamheten.

Utbildningen är en del av föreningen SHEDO och Nationella Självskadeprojektets arbete med att utveckla stödet och kunskaperna på området självskadebeteende.

Utbildningen till att bli samtalsledare i anhörigutbildningen ges i form av en halvdagsutbildning.

Målsättningen med utbildningen är att du inom din verksamhet ska kunna genomföra och leda anhörigutbildningar och därigenom utveckla stödet till anhöriga.

Kursinnehåll

Anhörigutbildningen innehåller följande teman:

  • Anhörigas hälsa och situation
  • Vikten av att ta hand om sig själv
  • Fakta om självskadebeteende
  • Självskadebeteende och anhörigas hälsa
  • Samtal och förhållningssätt
  • Att sätta kärleksfulla gränser
  • Känslor
  • Vägar vidare

Målgrupp för denna utbildning av utbildare Kursdeltagare kan ha olika typer av grundutbildning (t.ex. psykolog, socionom, sjuksköterska, skötare m.m.) samt olika erfarenhet av öppen-och heldygnsvård. Det är önskvärt att minst två personer från varje verksamhet tar del av denna utbildning. Intresse för samtalsledning och att ge stöd till anhöriga är en förutsättning

Kursupplägg

Utbildningen till samtalsledare i anhörigutbildningen ges under en halvdag. Välj en av tre orter: Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Göteborg 22 september kl. 13.00 - 16.00 hos Sensus Drottninggatan 30, Göteborg
OBS! kod krävs till lokalen och erhålls i samband med kallelse.

Kursen omfattar genomgång av materialet och metoderna som används samt kunskap om hur du leder anhöriggruppen genom processen i utbildningen. Målet är att du som ledare för anhörigutbildningen ska känna dig både trygg och inspirerad. Du får kursmaterialet på plats.

Utbildare

Utbildare på kursen är Kerstin Selén, pedagog, Studieförbundet Sensus.

Kostnader, material och resor

Utbildningen och materialet är kostnadsfritt för kursdeltagare. Resor bokas individuellt och bekostas av din arbetsgivare.

Avbokning

Avbokning skall ske senast en vecka före kursstart, annars debiteras 900:- i kurskostnad. Platsen kan också överlåtas till kollega

Frågor och intresseanmälan

Kerstin Selén Telefon: 070-85 30 316

Anmälan

Anmäl dig senast tre veckor före kursstart. Vi har begränsat antal platser och "först till kvar gäller"

Välkommen!

Arrangemangsnummer: 337727

Ledare

Kerstin Lönnqvist Selén

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.