STOCKHOLM

SHEDO - Att möta anhöriga till personer med självskadebeteende

Att möta anhöriga till personer med självskadebeteende. Välkommen till utbildning av samtalsledare i Anhörigutbildning vid självskadebeteende.

Startdatum

5 november 2020

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 13:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll

Detta är en utbildning för samtalsledare i den av föreningen SHEDO och Sensus studieförbund framtagna anhörigutbildningen som tagits fram i samarbete med Nationella självskadeprojektet. Innehåll i kursen är: Anhörigas hälsa och situation Vikten av att ta hand om sig själv Fakta om självskadebeteende Självskadebeteende och anhörigas hälsa Samtal och förhållningssätt Att sätta kärleksfulla gränser Känslor Vägar vidare Målsättningen med utbildningen är att du inom din verksamhet ska kunna genomföra och leda Anhörigutbildningar och därigenom utveckla stödet till anhöriga. Vid frågor och intresseanmälan kontakta Kerstin Selén, Sensus studieförbund kerstin.selen@sensus.se 070-85 30 316

Datum

Utbildningen ges under en halvdag den 5 november 2020. Kl 13.00 - 16.00.

Förkunskaper

Kursdeltagare kan ha olika typer av grundutbildning (t.ex. psykolog, socionom, sjuksköterska, skötare m.m.) samt olika erfarenhet av öppen- och heldygnsvård. Det är önskvärt att minst två personer från varje verksamhet tar del av denna utbildning. Intresse för samtalsledning och att ge stöd till anhöriga är en förutsättning.

Lokal

Sensus Möte, Klara södra kyrkogata1, Stockholm

Material

Utbildningens material är kostnadsfritt för kursdeltagare. Om du får förhinder och inte avbokar senast en vecka före kurstillfället debiteras du kurskostnaden 900kr. Förutsatt att du inte ersätts av en kollega. Resor bokas indviduellt och bekostas av din arbetsgivare. Kursen omfattar genomgång av materialet och metoderna som används samt kunskap om hur du leder anhöriggruppen genom processen i utbildningen. Målet är att du som ledare för anhörigutbildningen ska känna dig både trygg och inspirerad.

Tillgänglighet

Våra lokaler är tillgängliga. Anmäl behov av hörselslinga eller teckenspråkstolk vid anmälan.

Arrangemangsnummer: 435146

Ledare

Kerstin Lönnqvist Selén

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.