Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

SUNDSVALL

Sensus XPERIENCE - Avgörande ögonblick

I samarbete med Teater Västernorrland

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Tisdag, Onsdag, Torsdag

Tid

Kl 15:00 - 17:30

Omfattning

3 tillfällen, 9 studietimmar

Pris

150 kr

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Föreställningen AVGÖRANDE ÖGONBLICK

Sensus XPERIENCE i samarbete med Teater Västernorrland är ett projekt som erbjuder deltagaren en möjlighet att komma närmare olika kulturyttringar på ett nytt, spännande och djupare plan. Vi vänder oss till både ny och befintlig publik och målet är att öka delaktigheten i och kring kulturevenemang. Projektet riktar sig till personer i alla åldrar. Deltagaren får under tre fysiska träffar bl.a. närvara vid en repetition eller rundtur och träffa olika kulturarbetare, senare se den publika föreställningen och som avslutning blir det en träff med återblick, utvärdering och reflektion på plats hos teatern.

Vår första omgång av Xperience blir kring teaterföreställningen Avgörande ögonblick av Teater Västernorrland.

Avgörande ögonblick är en hyllning till livets små och stora stunder, det roliga och tragiska, allt baserat på berättelser från människor i Västernorrland. I över ett år har Teater Västernorrland, i samarbete med Sveriges Radio P4 Västernorrland, samlat in spektakulära berättelser från hela länets befolkning. Nu kommer pjäsen baserad på de här avgörande ögonblicken. Någon väntar i 48 år på sitt livs kärlek. Någon mobbas ut på arbetsplatsen av sin egen chef. En annan överlever Estonia. Någon får ett fiskedrag i sitt öga. En annans hjärta stannar hela tiden. Det blir roligt, varmt och gripande när skådespelarna kommer publiken in på livet.

Datum, innehåll och tider:

  • Träff 1 - Onsdag den 1 mars klockan 15:00. Vi gör ett studiebesök hos Teater Västernorrland med rundvandring och besök i verkstäder, ateljéer och kostymförråd där föreställningarna skapas. Vi träffar Anna Olofsson som gör scenografin. Det blir också en fikastund där deltagarna får ytterligare inblick i den kreativa processen som leder fram till premiären av Avgörande ögonblick. Vi bjuder på fika.

  • Träff 2 - Torsdag den 16 mars går deltagarna på föreställningen Avgörande ögonblick, OBS kvällstid, klockan 19:00. Vi ses i övre foajén klockan 18.30.

  • Träff 3 - Tisdag den 28 mars - avslutning med teaterchefen Kristoffer Berglund, klockan 15:00. Vi bjuder på fika.

Deltagaravgift:

150 kr

  • Sensus Xperience bedrivs som studiecirkel hos Sensus.

OBS: Sista anmälningsdag är den 28/2 2023!

Vad är Sensus Xperience i samarbete med Teater Västernorrland?

Själva konceptet Xperience är en möjlighet att få mer kunskap om och en större upplevelse kring kultur. Det kan handla om att fördjupa sig i en bok som ligger till grund för en teaterföreställning, för att sedan gå på en repetition av på teatern. Det kan ges möjlighet att se lokaler kring verksamheterna och träffa de som jobbar professionellt kring till exempel teater eller musik. Det kan innebära ett besök hos en regissör eller en inblick i hur man jobbar med kostymer och rekvisita kring en teaterföreställning? Vad gör en dirigent? Var och hur repeterar en violinist etc?

Deltagarna får både se en föreställning och öka sin förståelse kring hela produktionen och grundmaterialet, en spännande inblick i en kulturell värld man vanligtvis endast ser från det publika hållet som åskådare. Deltagaren får alltid en fördjupad upplevelse, som till exempel en repetition eller en rundvandring, och en skarp föreställning i Xperience.

Kulturupplevelsen skall förstärkas genom Xperience och detta innebär fler deltagare lockas till nya kulturevenemang i framtiden. Genom projektet ökar Sensus och Scenkonst Västernorrland delaktigheten i kulturlivet på flera plan, vilket i sin tur också har hälsofrämjande effekter. Att öka intresset på detta vis kan dels inspirera framtida arrangörer och kulturarbetare, men framförallt bidra till att fler besökare blir delaktiga i kulturlivet i stort. Vi vill samtidigt också sänka trösklarna för teater och kammarmusik som ofta ses som finkultur.

I framtiden kan andra kulturyttringar ingå i Sensus Xperience, som opera, filmkonst, jazzmusik etc, möjligheterna är stora där samarbeten och intresse finns, framförallt där det finns en publik som kan lyftas och berikas.

Arrangemangsnummer: 101157

Kontaktperson

Kontor