Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Sensus Talks - Organisering i musiklivet

Sensus Talks är ett digitalt föreläsningskoncept som inriktar sig på ämnen kopplade till musikskapande och musikbransch. De olika föreläsningarna är fristående från varandra och kostnadsfria att delta i, men kräver föranmälan.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 15:00 - 17:00

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Sensus Talks - Organisering i musiklivet

Hur ser musiklivets organisering ut? Med hjälp av två som forskat på området ska vi belysa allt från små popgrupper till stora intresseföreningar - från mellankrigstid till nutid - och kanske en och annan framtidsspaning.

Välkommen att ta del av detta samtal mellan Tobias Malm och Johan Larsson Lindal.

Tobias Malm

Fil.dr i pedagogik, är universitetslektor i organisation och ledarskap vid Stockholms universitet. Där undervisar han främst inom lärande- och organisationsteori, vuxnas lärande och personalvetenskap. Han har en bakgrund inom rockband, föreningsliv, som musiklärare i grundskolan och lärarutbildare vid Stockholms Musikpedagogiska Institut och Kungliga Musikhögskolan. Forskningsintresset kretsar kring grupprocesser med särskild inriktning mot organisations- och utvecklingsaspekter av musiker och musikliv. Tobias disputerade 2020 vid Stockholms universitet på doktorsavhandlingen ”Konsten att hålla ihop. Om lärande och organisering i rockband”.

Johan Larsson Lindal

Doktorand i tvärvetenskapliga kulturstudier på Linköpings universitet där han skriver en avhandling om det europeiska musiklivet under mellankrigstiden. Har skrivit en masteruppsats om den svenska tonsättarföreningen FST under samma period. Johans intressen är framför allt modern musik- och kulturhistoria men även olika perspektiv inom social historia (ex. genusperspektiv) och förmodern historia. Han har även forskat inom samverkan för hållbara städer.

Om Sensus Musik

Sensus ett studieförbund som stöttar musik över hela landet genom samarbeten med musikgrupper, studiokollektiv, föreningar och arrangörer. Grupperna kan få stöttning på olika sätt, med allt från replokaler och studios till att erbjuda speltillfällen, vägledning och nätverksskapande insatser. Mer info om musikverksamheten hittar du här.

Datum

Föreläsningen hålls torsdag 15/9 kl. 15:0 - 17:00 via Zoom.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Utrustning

En dator eller mobil enhet med internetuppkoppling krävs. Länk till Zoom-mötet med tillhörande lösenord skickas klockan 17:00 på föreläsningsdagen till alla som föranmält sig.

Mer info om hur du kopplar upp dig via Zoom hittar du här: Kom igång med Zoom

Arrangemangsnummer: 438948

Kontaktperson