ÖREBRO

Seminarium: Tro, hopp och unga

Sverige är ett av Europas mest mångreligiösa länder, men många unga döljer sin tro och tycker det är svårt att leva ut sin religion. I det demokratiska samhället är rätten till andlig utveckling en mänsklig rättighet och en central del i barnkonventionen. Under dagen vill vi tillsammans utforska vad tro och religion betyder för barn och unga. Hur kan vi främja ett öppet och mer frimodigt samtalsklimat om tro för barn och unga i Sverige idag?

Datum

19 november 2020

Dag

Torsdag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Lokal/rum

A-salen

Pris

300 kr

Ett utforskande seminarium kring religionens roll i unga människors livsvärld. Vi välkomnar dig som engagerar dig för, eller arbetar med barn och unga i skola, samfund eller andra arenor för unga.

Medverkande

Linda Vikdahl, lektor i religionsvetenskap vid Södertörns högskola. 2018 kom hon ut med boken ”Det kommer inte på tal: En studie om religiös och kulturell mångfald i grundskolan”.
Liam Sallamander och Gulhayat Mirsahmet, projektledare för Tillsammans för Sverige, Fryshuset i Stockholm. De presenterar arbete med unga som talar religion genom metoden ”Storytelling - workshop” som vi tar del av under eftermiddagen.
Hndren Ghasabi Ghaderi är dagens poet.

Program

9.00 Check in & fika

9.30 Välkommen

9.50 Barn & religion i Örebro med Linda Nordin Johansson

10.15 ”Är man religiös… du är inte riktig då” - föreläsning med Linda Vikdahl

11.00 Fruktpaus

11.15 Tid för frågor och samtal

11.50 Poesi/Rap med Hndren Ghasabi Ghaderi, dagens poet

12.00 Lunch

13.15 Tillsammans för Sverige

13.30 Storytelling I med Liam Sallmander

14.15 Fika

14.30 Storytelling II med Gulhayat Mirzahmet

15.20 Samtalspanel med Linda Vikdal, Liam Sallmander och Gulhayat Mirzahmet

15.45 Avslutning

Arrangörer

Svenska kyrkan, nätverket Tro möter Tro, Sensus studieförbund, i samverkan med Studieförbundet Bilda.

Anmälan

Anmälan senast 9 november till Sensus på www.sensus.se/trohoppunga eller 019-192761. Begränsat antal platser: Max antal 40 personer.

Övrig info

Kontakta Åsa Nausner, asa.nausner@svenskakyrkan.se

Kostnad

300 kr, inklusive fika och lunch (faktureras av Sensus)

Praktisk information

En kan med fördel ta tåget till Örebro Centralstation som ligger 250 m från Kulturhuset. Parkering finns vid Myrorna och det går även bra att ställa sig på stora parkeringen vid Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ).

Corona info

Seminariet kommer att genomföras med max 40 deltagare om vi behöver ta hänsyn till Corona pandemin. Lokalen är stor och vi kommer att kunna hålla avstånden. Personer med minsta sjukdomssymptom ber vi att stanna hemma.

Arrangemangsnummer: 287895

Kontaktperson

Kontor

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.