Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTENE

Säsongspremiär Luftslottet presenterar vernissage LEVE DÖDEN

Äntligen är det dags LUFTSLOTTET inviger Vanitaspaviljongen!

Datum

8 juli 2023

Dag

Lördag

Tid

Kl 17:00 - 23:00

Plats

LuftslottetVanitas paviljongen

Ågårdskvarn 4 53391 GÖTENE

Pris

120 kr

Featuring: Isak Sundström, Andrea Tarrodi & Kristi Dårar, Bengt Af Klintberg, Emelie Florin, Kristin Forslöf, Dödsbiblioteket & Wunderkammaren. Lördag den 8 juli kl 17 - 23.
120 kr inträde, mat och dryck finns att köpa, campingmöjlighet vid Luftslottet finns för den som vill stanna kvar. Biljetter köps via Billetto eller på plats: https://billetto.se/.../sasongpremiaren-vanitas-afton... Till säsongspremiären är Luftslottet är oerhört stolt över att kunna introducera en helt ny paviljong som
del av verksamheten. Den åttonde juli är det äntligen invigning av den nya Vanitaspaviljongen!
Paviljongen är byggd runt den praktfulla begravningsvagn som donerades till Luftslottet av konstnären Emelie Florin 2022. I den hundraåriga vagnen har ett specialbyggt hyllsystem varsamt byggts in för att husera Dödsbibioteket och föremålen i samlingen som hör till detta tema. Vanitaspaviljongen tar sitt namn efter den 1700tals tradition av målerier och föremål som skulle påminna betraktaren om att döden var en oundviklig del av livet. Förutom den fantastiska vagnen så har paviljongen dessutom en gästbostad för de som vill besöka och utforska Dödsbiblioteket. Starka nerver krävs då gästen sover vägg i vägg med begravningsvagnen!
Lördag 8/7 firar vi denna nya memento mori-byggnads tillkomst med en rad överraskningar:
Konstnären och musikern Isak Sundström kommer för att prata om sin omtalade nya bok “Vi är många som berörts i djupet av våra hjärtan” där Sundström använt tidningars nekrologer och minnesord. Författaren och folklivsforskaren Bengt af Klintberg återvänder till Luftslottet för att på sitt oefterhärmliga vis berätta om svenska döds-och begravningstraditioner. Den internationellt verksamma och prisbelönade tonsättaren Andrea Tarrodi tar en avstickare till Ågårdskvarn med musiker för att ge paviljongen ett eget soundtrack. Tarrodi ger oss en unik konsert fylld av folkliga dödspsalmer och Carl-Michael Bellmans mest lugubra dödskompositioner. Luftslottets egen kock-in-residence Kristin Forslöf bjuder på gastronomiska äventyr i en skruvad version
av den svenskaste av dop och begravningsrätter: smörgåstårtan!
Konstnären Emelie Florin har gjort en helt ny altarmålning i Vanitaspaviljongen som invigs och vi visar konstnären Simon Sjöströms uppmärksammade konstverk där han känsligt byggt om en död koltrasts kropp till synthesizer och därigenom tonsatt fågeln nedbrytningsprocess. Under kvällen visas dessutom Den Liverödska Wunderkammaren och dess nya skatter, Jonas Liveröd har inför säsongen 2023 åkt kors och tvärs över såväl världen som internet för att fynda nya förunderliga ting till samlingen och museet har byggts om för att ge plats åt alla dessa underverk! VARMT VÄLKOMNA TILL EN UPPLIVANDE AFTON I DÖDENS TECKEN! Adress: Ågårtdskvarn 4, 53391 Götene (Västra Götaland). Frågor? skriv till info@luftslottet.vision MED STÖD AV SENSUS OCH VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN.  

Arrangemangsnummer: 504736

I samarbete med