MALMÖ

Sångkurs för körledare - Sångteknik – klassisk sång

I en avspänd gruppatmosfär arbetar vi med de tekniska grunderna i den akustiska sången: resonans, andning, omfång, flöde, stöd och bärighet. Lyssnande, intonation och interpretation tränar vi i sånger, både gemensamt och individuellt.

Startdatum

8 februari 2020

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 17:00

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Lokal/rum

-

Pris

750 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Varje deltagare väljer en sång man vill arbeta med. Vi arbetar både i masterclassform med alla och uppdelat i mindre grupper. Ca 8-10 deltagare.

Lärare är två erfarna sångare, pedagoger och kursledare som utvecklat ett uppskattat koncept genom flera gemensamma kurser:

Luiz Tenaglia är född i Brasilien där han debuterade som sångare 1974. Åkte sedan till Tyskland där han studerade sång i München och var verksam som opera- och konsertsångare från 1984 med fast anställning vid operahus i bl.a Mainz och Kaiserslauten. Luiz flyttade till Malmö 2001 och har sedan dess bl.a. varit aktiv som konsertsångare, medverkat som solist på Malmö Opera och genomgått en kompletteringskurs för musiklärare på Musikhögskolan. Sedan dess arbetar han också som sångpedagog i Malmö i privat regi.

Eva Hallberg är född i Malmö där hon fick sin grundutbildning vid Musikhögskolan som kyrkomusiker och sångpedagog. Studerade sedan sång i Manchester. Arbetade som frilans opera- och konsert sångerska från 1982 med engagemang vid bl.a. Norrlandsoperan och som oratoriesolist. Inom det fria kulturlivet har hon arbetat med musikteater vid bl.a. Mozarts Musor och Operaverkstaden Malmö Opera, samt varit sångpedagog vid Musikhögskolan i Malmö och hållit kurser och workshops för körsångare och körer.

''Röster från sommarkurs:'' "Ni två kompletterar varandra. Ni inspirerar, och ger konstruktiva förslag på förbättringar. Ni är en aldrig sinande källa av kunskap, glädje och inspiration."

”Den största behållningen var pedagogernas engagemang samt förmågan att avgränsa ett sångtekniskt och musikaliskt område som fick fördjupas under kursen.”

Glöm inte i din anmälan att ange ANNAN BETALARE om det inte är du som privatperson som ska betala avgiften.

OBS! På detta arrangemang gäller speciella avanmälningsvillkor. Vid avanmälan senare än 30 dagar innan kursstart gäller full betalning. Vid för få anmälningar ställs kursen in.

Arrangemangsnummer: 317727

Ledare

Pernilla Agardh

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.