Distans

Sandunga - dans och rörelse

Hello sandunga! I denna kurs ligger fokus inte på att lära sig något särskild dans utan att med musik och rörelser från många olika latinamerikanska danser njuta av rörelseglädje och att utmana sig själv.

Startdatum

11 mars 2021

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:45 - 19:45

Omfattning

5 tillfällen, 9 studietimmar

Plats

På distans

Pris

650 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Sandunga är ett kubanskt begrepp som används i den latinamerikanska danskulturen för att antyda den sköna, rytmiska rörligheten i danserna. Vi har som vanligt huvudingredienserna från andra danser som: salsa, cumbia, bachata, afro-cuban, rumba cubana, mambo, cha-cha-chá, merengue, samba och bolero. På våra sandungapass jobbar vi med: Isolations, forarbete, kroppsrörelser, snabbhet, musikalitet, spänst, kroppskontroll, hållning etc.

Latinsk dans utan sandunga är ingen latinsk dans, sägs det i Latinamerika. Så kom och njut med oss på vår sandunga! Kom i vilka kläder du vill, häng med i det du kan och rör kroppen med rytmen.

Ledare

Rigoberto Gadeo Castro undervisar i flamenco, latino teamdance, showdance, salsa, bachata, latino partymix, barnsalsa och latinsk teamdance för ungdomar. Han har en mångårig erfarenhet som dansare, instruktör och koreograf och har både uppträtt och deltagit som gästinstruktör i stora dansevenemang. Han har gedigen internationell danspedagogisk kompetens och brinner verkligen för att alla elever ska känna känslan i varje dans och kulturarvet som följer med den. Han har förkovrat sig både på Kuba, Puerto Rico, Miami, New York och sist men inte minst i flamencons huvudfäste Andalusien och är en mycket noggrann och ambitiös danspedagog.

Digital studiecirkel

Studiecirkeln sker digitalt och en länk skickas till anmälda ungefär en vecka före start.

Arrangemangsnummer: 55703

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.