KALMAR

Samtalsgrupp för högkänsliga

En del av oss människor är extra känsliga för beröring, sinnestämningar och intryck. Det kallas att vara högkänslig, hsp eller highly sensitive person, och stämmer in på 15-20% av alla människor. Här finns en samtalsgrupp för högkänsliga att känna sig hemma i.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Dagar

Söndag

Tid

Kl 14:00 - 15:30

Omfattning

6 tillfällen, 18 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Innehåll och upplägg

Psykologen Elaine Aron är den som myntade begreppet och har bedrivit forskning kring extra känslighet i drygt 20 år. Hon har hittat många sidor hos högkänsliga som är stora tillgångar, men också sidor som ger en del utmaningar. Kanske särskilt i en värld som till så stor del bygger på motsatsen till känslighet, där det ska gå fort och hända mycket, och det premieras att vara en person som kan "hålla många bollar i luften".

I den här samtalsgruppen träffas högkänsliga och utbyter erfarenheter kring att vara högkänslig, om tillgångar och motgångar, strategier för återhämtning när omgivningens stimulin blivit för många, om relationer till andra som inte är högkänsliga och mycket mer! Deltagarna väljer tillsammans samtalsämnen och eventuell litteratur.

Den här cirkeln är på söndagar och har just nu juluppehåll. Den startar igen 13 januari. Det går också att starta grupper på andra dagar och tider, kontakta charlotte.karlenvie@sensus.se för mer info.

Det är gratis att delta.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Arrangemangsnummer: 49438

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.