Distans

Samtalscirkel Långtidscovid - drabbade

Alla har påverkats av covid-pandemin, vi som blivit smittade mer än andra. Många får bieffekter som finns kvar trots att smittan dragit vidare och det kan finnas ett behov av att prata med andra i samma situation. Välkommen till en samtalscirkel för oss med långtidscovid!

Startdatum

7 juni 2022

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 13:00 - 14:30

Omfattning

5 tillfällen, 10 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Samtalscirkeln är fullbokad men du kan anmäla dig till en reservplats.

Vi lever i en tid där mycket av allas vardag och arbetsliv påverkas av viruset Covid-19 och samtidigt finns det väldigt lite kunskap om sjukdomen och dess effekter på lång sikt. Vi som drabbats kan känna oss ensamma och även om vår omgivning är välvillig så finns det kanske inte så många som faktiskt förstår vad vi går eller har gått igenom. I vissa fall har det varit dödsångest, i andra fall hjärntrötthet. Oavsett så tror jag att vi har ett behov av att möta andra i samma situation och att vi kan få mycket stöd i samtal om just våra utmaningar men också tillbakablickar på vår sjukdomstid och hur vi ser framåt. För framåt måste vi ju, även om vi inget vet om hur länge vi kommer vara påverkade av sjukdomen.

Under cirkeln kan vi diskutera bland annat:

  • anpassningar i vardagen
  • bemötande från vård och arbete
  • mediciner, diagnoser och försäkringskassan
  • våra upplevelser och erfarenheter

På initiativ av drabbad personal kommer Sensus att öppna upp för mötesplatser för oss som insjuknat i Covid-19, både digitalt och fysiskt. Då många lider av extrem trötthet vet vi att det kan vara svårt med skärm och digitala träffar så ta kontakt med ditt lokala Sensus-kontor för att se om det går att starta en fysisk mötesplats i din närhet istället om det passar dig bättre.

Arrangemangsnummer: 57376

Kontaktperson