Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

VÄXJÖ

Samtalscirkel i hållbart föräldraskap

Att vara förälder är vårt viktigaste uppdrag. Det största jobbet. Det enda som absolut inte får bli fel - eftersom det handlar om människorna vi har allra enklast att älska. Våra barn.

Startdatum

25 augusti 2021

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 17:30 - 19:00

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Lokal/rum

Verkstadsgatan, Sensus, Växjö

Pris

500 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Nära föräldraskap, lågaffektivt bemötande, konsekvenser, good enough parenting - buden om vad som är bra föräldraskap är många. Jag brukar säga att målet med mitt föräldraskap är att ge mina barn verktyg nog att klara livet som vuxen. Med utgångspunkt i mitt eget föräldraskap (där den äldsta är 20 år och fortfarande gillar att hänga med mig) samtalar vi om vårt föräldraskap. Om vad det är vi vill förmedla till våra barn.

Vi fokuserar på oss själva. På vår egen människosyn, vår egen verktygslåda som förälder och vad det är vi lär våra barn när vi gör så som vi gör. Vi funderar på hur vi brukar göra och hur det är vi skulle vilja göra. Så, genom att lära känna oss själva lär vi oss att bli bättre föräldrar. Eller good enough i alla fall. För just där sätter vetenskapen ribban. Barn som har föräldrar som är good enough är barn som får ett ganska hyfsat liv.

Ledaren

Ulrika Eckeskog är mamma till två barn (nåja, de är 15 och 20 år numera) med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hon är dessutom socionom och har tidigare suttit i Växjös kommunstyrelses som representant för Miljöpartiet. Miljö och föräldraskap handlar i grund och botten om samma sak för henne: Mänskliga rättigheter, nu och i framtiden.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med

Arrangemangsnummer: 53672

Kontaktperson