Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Samtala om sjungande barn- Rådslag

Sveriges Kyrkosångsförbund har startat ett särskilt arbete om sjungande barn.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Onsdag, Fredag

Tid

Kl 10:00 - 11:15

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Välkommen att vara med och samtala om detta viktiga ämne.

Innehåll

Vi bjuder in till "digitala personalrum", ett samtalsforum om sång, barn och församling: 25 januari, 24 februari, 22 mars och 28 april.

Vårterminens sista samtalsträff blir i form av ett rådslag.

Över en kopp förmiddagskaffe (eller te) diskuterar vi utveckling och nätverkande med ungas sång som nav. Träffarna är till för alla som är engagerade i en sjungande kyrka, i barn- och ungdomskör.

Dagens tema

Vårterminens sista samtalsträff blir i form av ett rådslag. Var finns inspirationen och frustrationen, vilka idéer och problem behöver lyftas? Var med och påverka kommande arbete och innehållet i höstens träffar.

Planeringsgruppen för samtalsträffarna håller i mötet. Samtalsträffarna anordnas av Sveriges Kyrkosångsförbund och Sensus

Det går att vara med en, två eller tre gånger. Du behöver anmäla dig och anmälan ska ske 2 dagar innan respektive träff. Zoom-länk skickas ut från Sensus.

Ingen deltagravgift

Upprop för Sjungande barns i Sveriges Kyrkosångsförbunds kontext

Vår roll i det samlande uppropet från KMA blir att arbeta inåt. Svenska kyrkan och Sveriges Kyrkosångsförbund har en geografisk spridning som är oslagbar. Barn sjunger i kyrkan i hela vårt land. Arbetsgivare behöver ge rätt förutsättningar för kontinuitet och kvalité. Resurser behövs både i fråga om tid och pengar. Ofta är möjligheten att arbeta i team avgörande för hållbarhet och resultat.

Musikerkårens motivation och hantverksskicklighet behöver spetsas, barns sångutveckling få hög prioritet i utbildning och i arbetsveckan. Strategier behövs för att höja status och angelägenhetsgrad. Vi behöver erbjuda relevant fortbildning och föra dialog med utbildningsinstituten.

Kyrkopolitikerna, både på lokal nivå och på riksnivå, ska göras medvetna om vilken nytta en barnkör kan göra både i församlingsbygget och rekrytering av aktiva medlemmar och nya medarbetare och hur man kvalitativt arbetar med detta. Barnkörverksamheten innebär ofta långvariga relationer med både sångare och familj. Kyrkopolitiker, arbetsgivare och kyrkomusiker behöver dessutom få syn på sin del i ansvaret för att hålla barns sång levande i det nationella uppropets kölvatten.

I sjungande barn-arbetet finns även planer på bland annat fortbildningar, påverkansarbete inom Svenska kyrkan och material för familjekörer.

Arrangemangsnummer: 439538

Ledare

Karin Sundin

Lovisa Kronstrand Alinder

Kontaktperson