Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Samtala om sjungande barn; Margareta Raab delar tankar om pojkars sång

Sveriges Kyrkosångsförbund har startat ett särskilt arbete om sjungande barn.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 10:00 - 11:15

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Välkommen att vara med och samtala om detta viktiga ämne.

Innehåll

Vi bjuder in till "digitala personalrum", ett samtalsforum om sång, barn och församling: 25 januari, 24 februari och 22 mars.. De startar klockan 10 och pågår under 75 minuter med möjlighet till eftersnack.

Över en kopp förmiddagskaffe (eller te) diskuterar vi utveckling och nätverkande med ungas sång som nav. Träffarna är till för alla som är engagerade i en sjungande kyrka, i barn- och ungdomskör.

Det går att vara med en, två eller tre gånger.

Dagens tema

Håll killarna sjungande! Margareta Raab är dirigent för Uppsala domkyrkas gosskör, Uppsala domkyrkas flickkör samt ordförande i Svenska kyrkans gosskörsförening. På samtalsträffen den 22/3 delar hon med sig av sin erfarenhet av arbetet med sjungande pojkar.

Anmälan senast 20 mars. Zoomlänk skickas ut till alla anmälda den 21/3

Upprop för Sjungande barns i Sveriges Kyrkosångsförbunds kontext

Vår roll i det samlande uppropet från KMA blir att arbeta inåt. Svenska kyrkan och Sveriges Kyrkosångsförbund har en geografisk spridning som är oslagbar. Barn sjunger i kyrkan i hela vårt land. Arbetsgivare behöver ge rätt förutsättningar för kontinuitet och kvalité. Resurser behövs både i fråga om tid och pengar. Ofta är möjligheten att arbeta i team avgörande för hållbarhet och resultat.

Musikerkårens motivation och hantverksskicklighet behöver spetsas, barns sångutveckling få hög prioritet i utbildning och i arbetsveckan. Strategier behövs för att höja status och angelägenhetsgrad. Vi behöver erbjuda relevant fortbildning och föra dialog med utbildningsinstituten.

Kyrkopolitikerna, både på lokal nivå och på riksnivå, ska göras medvetna om vilken nytta en barnkör kan göra både i församlingsbygget och rekrytering av aktiva medlemmar och nya medarbetare och hur man kvalitativt arbetar med detta. Barnkörverksamheten innebär ofta långvariga relationer med både sångare och familj. Kyrkopolitiker, arbetsgivare och kyrkomusiker behöver dessutom få syn på sin del i ansvaret för att hålla barns sång levande i det nationella uppropets kölvatten.

I sjungande barn-arbetet finns även planer på bland annat fortbildningar, påverkansarbete inom Svenska kyrkan och material för familjekörer.

Arrangemangsnummer: 438308

Ledare

Karin Sundin

Margareta Raab

Lovisa Kronstrand Alinder

Kontaktperson