Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

TROLLHÄTTAN

Samtal om religiös identitet och öppenhet i Lextorpkyrkan

Biskop Åke Bonnier medverkar i ett samtal utifrån boken Möten och mångfald - om religiös identitet och öppenhet för varandra.

Datum

8 december 2022

Dag

Torsdag

Tid

Kl 18:30 - 20:00

Pris

Kostnadsfritt

Samtalet kommer handla om vilken betydelse religionen kan ha i vardagen, om hur de ser på varandras traditioner och hur man med nyfikenhet och respekt kan närma sig varandra.

I samtalet deltar även Annabelle Gyllenspetz, som är med i Judiska församlingen i Göteborg, aktiv i Abrahams döttrar och i Samarbetsrådet för Judar och kristna, Iman Baroudi som är skolrektor och även utbildad imam och en av ledarna för Angeredsmoskén i Göteborg samt Haykanush Hovhannisian, som är armenisk kristen, psykolog boende i Göteborg.

I boken möter du tretton personer – kristna, muslimer och judar – som berättar om sin egen tro, om vilken betydelse religionen kan ha i vardagen, om hur de ser på varandras traditioner och hur man med nyfikenhet och respekt kan närma sig varandra.
Dessutom medverkar imam Salahuddin Barakat, rabbi Ute Steyer och biskop Åke Bonnier med varsin text om mötet med den andre.
Med hjälp av samtalsfrågor bjuds du som läsare in att fundera och samtala med andra om möten och mångfald utifrån era egna liv. På så sätt kan nya berättelser skapas.
Samtalet leds av Henrik Törnqvist och Tina Haettner Blomquist.

Här kan du bläddra i boken.

Arrangemangsnummer: 812937

I samarbete med

Medverkande

Iman Baroudi

Kontaktperson