KALMAR

Salsa fortsättning - Nivå 2

Kom och lär dig den äkta latino flavour (sabor latino). Salsa och bachata är daserna som dansas mest i den latino atmosfären idag.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 19:00 - 20:00

Omfattning

12 tillfällen, 12 studietimmar

Lokal/rum

Energihallen

Pris

1100 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Två kurser med en sak gemensamt: sabor latino. Under kurserna bekantar vi oss med grundbegreppen inom den afrokaribiska kulturen och rytmiken. Sensuellt, lekfullt dynamiskt enkla grundsteg!

Salsa

Latino y Flamenco erbjuder salsainstruktion i de tre största salsastilarna.

Salsa cubana

Salsa cubana som dansas i par och i ring (rueda de casino). Salsa med den kubanska flavour, mycket rörlighet i hela kroppen till den härliga kubanska salsamusiken.

Salsa linjestil

Salsa On-1 där betoningen ligger på första taktslaget i musiken. Stilen som föddes av sammanblandningen av latino partykulturen och Los Angeles andan. Salsastilen som präglas av Hollywood andan. Showmanship och La-style är nästan synonymer när det gäller salsa. Stilrent och fartfyllt men präglad av the latin flavour. Salsa On-2 där betoningen läggs på andra taktslaget i musiken. Den här stilen har utvecklats i New York främst av dansare med puertoricansk bakgrund. Dansen speglar andan av the newyorican culture: En dymaisk blandning av de ursprungliga afro-caribiska rytmerna med det som en stad som New York erbjuder. Elegant, flashy, jazzy, fynky, casual och så vidare. Med andra ord the New York style!

Nivåer och nivågruppering Dansskoleledningen nivågrupperar deltagarna med hänsyn till var och ens förutsättningar och utvecklingsnivå. Nivå 2 För dig som gått minst en termin hos oss och behöver befästa grunderna i de huvud salsastilarna.

Plats: Energihallen Kalmar, Lorensbergsgatan 56 Kalmar

Dag: Onsdagar

Pris per kurs: 1100 kr.

Arrangemangsnummer: 52610

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.