KALMAR

Salsa – Bachata Nivå 1

Kom och lär dig den äkta latino flavour (sabor latino). Salsa och bachata är daserna som dansas mest i den latino atmosfären idag.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Omfattning

14 tillfällen, 28 studietimmar

Pris

1100 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Två kurser med en sak gemensamt: sabor latino. Under kurserna bekantar vi oss med grundbegreppen inom den afrokaribiska kulturen och rytmiken. Sensuellt, lekfullt dynamiskt enkla grundsteg!

Bachata

Bachata är en dans som härstammar från Dominikanska Republiken. Bachata är en mycket populär dans jorden runt där det finns latino social dans. Dansen präglas av mycket sensualism och passion. Den dansas både i stängd position och med enhands- eller tvåhandsfattning. Dansen kan innehålla turkombinationer och footworks kombinationer, body movements, hip-rolls. Under dansen kan förekomma de så kallade syncoperingar som ger dansen en speciell dynamik.

Salsa

Latino y Flamenco erbjuder salsainstruktion i de tre största salsastilarna.

Salsa cubana

Salsa cubana som dansas i par och i ring (rueda de casino). Salsa med den kubanska flavour, mycket rörlighet i hela kroppen till den härliga kubanska salsamusiken.

Salsa linjestil

Salsa On-1 där betoningen ligger på första taktslaget i musiken. Stilen som föddes av sammanblandningen av latino partykulturen och Los Angeles andan. Salsastilen som präglas av Hollywood andan. Showmanship och La-style är nästan synonymer när det gäller salsa. Stilrent och fartfyllt men präglad av the latin flavour. Nivåer och nivågruppering Dansskoleledningen nivågrupperar deltagarna med hänsyn till var och ens förutsättningar och utvecklingsnivå. Nivå 1 För dig som aldrig dansat salsa eller för dig som vill/behöver repetera grunderna.

Plats: Dansklubben Spinnrockarna, Verkstadsgatan 6 B Kalmar

Dag: Tisdagar

Pris per kurs: 1100 kr.

Arrangemangsnummer: 52615

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.