Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

LÖDERUP

...så såg jag att..., Dansvecka på Österlen

…så såg jag att muren aldrig funnits, att det oerhörda är här och detta…

Startdatum

8 augusti 2021

Veckodagar

Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 15:00 - 22:00

Omfattning

7 tillfällen, 40 studietimmar

Pris

5000 kr

Antal platser kvar

Fullbokat

Så skrev Dag Hammarskjöld i Vägmärken och det är ledmotivet för vår vecka. Själv bodde han aldrig på gården Backåkra som ligger alldeles nära oss, högt upp på ängsvallen. Han köpte den strax innan han dog och köpet möjliggjorde bevarandet av den fantastiska natur som finns här nere i Sveriges sydöstraste hörna. Här får vi nu dansande och vandrande röra oss under det stora himlavalvet, på jorden, på höjderna och på havets milsvida stränder, på danshusets golv och därutanför i dagar av dans kryddade av sensommarsol och Augustimörker Vi arbetar med dans och andra övningar, fördjupar oss i danser från olika tider och platser, går på upptäcktsfärd, vilar oss och ÄR. Dag Hammarskjölds ord ur Vägmärken leder oss. Att se förbi våra inbillade begränsningar blir vår övning.

Våra danser kommer ur cirkeldanstraditioner där du finner nykoreograferade danser så väl som sådan som har rötterna långt tillbaka i historiens dimmor och i många kulturer. Danserna utgår ofta från den folkliga dansens enkla grundsteg och bjuder in alla oavsett ålder och bakgrund. Det finns gott om tid för egna upptäcktsfärder, bad och strövturer.

Bor gör vi

på Backåkra vandrarhem, där bussen från Ystad mot Sandhammaren stannar. Vi har ett eget hus ochvår egen danssal. Det finns kök för oss alla, man kan köpa frukost på vandrarhemmet och i priset ingår enkel kvällsmat alla dagar. I år kan vi också för första gången erbjuda några få enkelrum, först till kvarn…

Vägledare är Pia Lamberth och Sabine Neumann som är dansledare och har skapat dans- och temaveckor

tillsammans i över 20 år. Pia arbetar sedan snart 30 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden och som återfinns även i moderna cirkeldanskoreografier. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare. Sabine ger workshops och kurser bl.a. i dans och kreativt skrivande och arbetar också med musik, både till cirkeldans och som klangmeditationer. Hennes fokus ligger på att hitta den tysta mittpunkten som finns både i stillhet och i rörelseoch hon är entusiastisk över cirkeldansens terapeutiska kraft. Sabine praktiserar aikido och meditation och undervår vecka på Backåkra leder hon den tysta morgonmeditationen för de som så önskar.

Tider

Vi börjar söndagen den 8 aug klockan 15 och avslutar lördagen 15 aug klockan 11.

Pris

Priset är 5000 kronor för logi i tvåbäddsrum. I år kan vi också erbjuda några enkelrum, först till kvarn gäller, och de kostar 7400kr. Priserna inbegriper kurs och kursmaterial, enkla kvällsmåltider samt danskalasmiddag på fredagen. Anmälningsavgiften är 500kr och är inte återbetalningsbar såvida det inte finns kö. Du får en faktura på mail så snart vi har din anmälan.

Sista anmälningsdag

Du kan inte avboka din anmälan utan läkarintyg efter den 26 juni. Finns platser kvar kan du även efter detta datum anmäla dig.

Övrigt

Det går buss från Ystad ända fram till Backåkras dörr. Om du inte vill ta med lakan och handduk gå det att hyra. Mer information: pia.lamberth@sensus.se

Ledare

Pia Lamberth

Sabine Neumann

Kontaktperson