ÖREBRO

Så blev mitt liv - en studiecirkel för seniorer som lever med psykisk ohälsa

Det borde vara lika naturligt att berätta att man mår dåligt psykiskt som att berätta att man har problem med en smärtande höft. Ändå är det inte så. Bristande kunskaper, fördomar och negativa attityder gör att vi många gånger är tysta och håller våra känslor, tankar och erfarenheter för oss själva.

Startdatum

Enligt överenskommelse

Dagar

Måndag

Tid

Ej bestämd

Omfattning

10 tillfällen, 20 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

I dag finns det mer kunskap i skola, vård och samhälle än det fanns när dagens äldre generation var ung. Många äldre har fått utstå dåligt bemötande från flera håll och bär på en skam på grund av sin ohälsa. Det gör det ännu svårare att prata.

Målgrupp

Studiecirkeln ”Så blev mitt liv” vänder sig till dig som är senior och som har levt ett liv med psykisk ohälsa och har ett behov av att lägga livet till rätta och samtala om existentiella frågor med andra med liknande erfarenheter. Du som vill delta i studiecirkeln måste må så pass bra så att du orkar intressera dig för andra och lyssna på deras berättelser.

Ledare

Den som leder samtalsgrupperna bör ha personlig mognad och erfarenhet av att leda livsfrågesamtal där också svåra och tunga ämnen tas upp. Ledaren väljs ur gruppen, av gruppen.

Studiematerial

Materialet är framtaget av Sensus och några av seniorambassadörerna för (H)järnkoll. Det går att ladda ner eller köpa billigt från webshopen på vår hemsida - https://www.nsph.se . I en studiecirkel så står Sensus för studiematerialet.

Lokal

Sensus erbjuder en lokal på Nygatan i centrala Örebro

För att komma igång

Kontakta med Sensus studieförbund som kan hjälpa dig att komma igång. 019-192750 eller narke@sensus.se

Arrangemangsnummer: 141144

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.