MALMÖ

Rituell dans- Hulupputrädet

I den sumeriska skapelsemyten planterades i tidens begynnelse ett träd, ett enda träd, ett Huluppu-träd, vid stranden av Eufrat Det kom att bli gudinnan Inannas vårdträd. I stammen inredde jungfrun Lilith sig ett hem, ormen som inte kan blidkas slingrade in sig i trädets rotsystem och fågeln med lejonansikte födde upp sina ungar i trädets krona.”

Startdatum

20 oktober 2019

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 10:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 7 studietimmar

Lokal/rum

Känsla

Pris

450 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Rituell dans är en skapande sammansmältning mellan berättande och dans. Ett danshändande som lekande och lustfyllt utforskar själva konsten att leva, så som den uttrycks i myter och sagor. Den rituella dansen är en form av cirkeldans som förbereds genom mytberättande, bildskapande och rörelseövningar. Sen dansar vi och ger kroppsligt uttryck åt de livets och medvetandets processer myten ordfört. Dansledaren leder berättelsen framåt och berättar vad som skall gestaltas i dansen. I cirkelns form skapar vi en ny kropp av våra enskilda kroppar. Tillsammans bildar vi en av människans äldsta symboler; cirkelformen som förbinder början med slutet, dåtiden med framtiden. Här finns ingen början och inget slut. Allt som finns är levnadens oändliga passion, dess lust till förmering och uttryck.
Cirkeln, vår dans plats, blir en tröskplats där vi skalar av oss illasittande kostymeringar och påklistrade etiketter. Här härbärgeras och balanseras motsättningar. Syftet är att komma i kontakt med och utveckla vår kreativitet och skapande förmåga – själva livslusten.

Ledare

Dansledare är Irène Stenvatten, utbildad i bl.a. heliga danser och rituell dans, och som under 25 år lett olika kurser i skärningspunkten mellan ord och rörelse:”Min viktigaste uppgift som cirkelns igångsätterska, är att skapa möjligheter för deltagarna att komma kropp mot kropp med sin frihet.”

Arrangemangsnummer: 319473

Ledare

Irene Stenvatten

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.