Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

KRISTIANSTAD

Riktad

Riktad är EFS i Sydsveriges årliga konferensdag. Vår längtan är att det skall vara en mötesplats, en ljuspunkt, en glädjefylld dag som bygger upp styrker, utmanar och utrustar. Men framför allt – en dag då Jesus får lyftas upp, lovsjungas och äras! Temat och platsen för konferensen varierar varje år och den är öppen för alla.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 9:00 - 20:30

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Plats

ÖstermalmskyrkanKyrksalen

Lasarettsboulevarden 6 29133 KRISTIANSTAD

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Riktad 2022 kommer att hållas Östermalmskyrkan i Kristianstad den 15 oktober. Temat för dagen är Kraftfulla rötter som ger hopp. Temat processar vi under första halvan av dagen med 4 olika seminarium, om Guds ord och hur ökar vi läsandet och studerandet av Bibeln? På eftermiddagen får vi chansen att vara med på en exklusiv förhandsvisning av filmen Barfota rop, utifrån det så tar vi vidare frågan om våra väckelserötter och hur dessa kan bli till nytt liv idag.

Program

09:00 Fika och incheckning

10:00-10:30 Inledning – lovsång – Lennart Albertsson m.fl.

10:30-12:00 Seminarier – Olika sätt att möta Bibeln

12:00-13:30 Lunch

13:30-15:00 Seminarier – Olika sätt att möta Bibeln

15:00 Fika 15:45-17:30 Exklusiv förhandsvisning av filmen “Barfota Rop” (https://www.barfotarop.se/ på biograf) Kosmorama. Introduktion av Maria Viklund.

17:30 Kvällsmat – på stan

19:00 Gudstjänst, Kraftfulla rötter som ger hopp, predikan Per-Eive Berndtsson, lovsång och förbön

21:00 Kvällskaffe

Seminarium

Alla fyra seminarium går vid båda tillfällen. Du har alltså möjlighet att gå på två av fyra seminarium.

Bibeläventyret - Jenny Axell och Kristina Hellaeus

Bibeläventyret är ett numera väl beprövat sätt att presentera Bibeln i skolan som mottagits med stor entusiasm från både elever och lärare. Det är roligt, kreativt och pedagogiskt! Kan detta vara ett sätt för er församling att nå ut i skolorna i er närhet? Det bästa sättet att förstå vad Bibeläventyret handlar om är helt enkelt att vara med om ett. Så välkomna på ett mycket praktiskt seminarium där vi reser genom Bibeln med hjälp av drama, bilder, berättelser, sång, rap och mycket mer!

Goda nyheter då och nu – Johannes Sköldengen

Trots att Bibelns böcker är tusentals år gamla är de aldrig inaktuella, men deras läsare behöver ibland hjälp att förstå dem. Med utgångspunkt i hans bok ”En guide till Markusevangeliet” vill Johannes Sköldengen visa hur författarnas bakgrund, kontext, språk och kultur är viktiga faktorer för att förstå texternas budskap till de ursprungliga mottagarna och till oss idag. Deltagare får gärna ta med egen Bibel.

Bibeln i dator och mobil – David Castor

Vi tipsar varandra om bra sätt att tillgodogöra sig Bibelns texter och budskap med hjälp av dator och mobiltelefon. Vad fungerar för dig? David har själv en hel del att rekommendera.

Bibeln min Livsbok – för livets skull! Gunnel Andersson

Bibelläsning i olika livssituationer för att förstå livet, hantera livet och ana livets mening – en kort personlig introduktion. Bibelordet och alla människors existentiella frågor gör bibelläsningen tidlös och alltid behövlig. ( Några exempel ) Vi läser en bibeltext tillsammans och låter den beröra oss, så ta gärna med dig din egen bibel.

Pris och anmälan

Dagen kostar 300 kr/vuxen och barn upp till 15 år: 150 kr. Fika (fm och em) ingår i anmälningsavgiften. Det går inte längre att beställa lunch utan Lunch och kvällsmat ordnas på egen hand på stan. Betala till Swish nr: 123 626 85 93.

Filmen är barntillåten från 7 år!

För barnen kommer vi att ordna någon barnaktivitet under dagen.

Arrangemangsnummer: 323549

Ledare

Margareta Cada

Kontaktperson