Växjö

Punkens historia

I punkens historia får vi lära oss vad punk är, hur och varför punken uppstod, hur allting började och hur punken utvecklades. Vi pratar bl a om musikrörelsen pubrock och om varför punken slog igenom i England.

Startdatum

23 mars 2020

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 18:00 - 20:30

Omfattning

3 tillfällen, 9 studietimmar

Lokal/rum

Sal respekterad

Pris

480 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi koncentrerar oss på punken under 70-tal och tidigt 80-tal och på band som Sex Pistols, Clash och X ray Spex samt de svenska banden Kriminella gitarrer, Ebba Grön och KSMB m fl.##

Under kursen lyssnar vi på mycket musik och vi har en interaktiv diskussion. Upplägg: 3 * 3 studietimmar med start den 23 mars. Ur innehållet:

  1. Embryot till punken - USA
  2. Genombrottet i England - den aggressiva punken
  3. Punken i Sverige – slutet för proggen

Kursledare: Sven Velander, mångsysslare inom kultur Sven har sedan tidiga tonåren lyssnat på och utövat musik i form av trummor och gitarr. Från 1990 har han börjat komponera musik och har skrivit ca 250 sånger inom rock och pop mest för sig själv. Han har även spelat i några ”replokalsband”. Sven har även skrivit manus och musik till musikteatern Järnviljan. All musik han spelar idag i olika konstellationer är skapad av honom själv. Melodierna har ett brett spektrum och sträcker sig mellan visa och rock. Texterna är hämtade ur dikt och verklighet. Inspirationskällor är bl a Beatles, Gasolin och Sex Pistols. Hans texter handlar ofta om en analys över den tid vi lever med ett stänk av sarkasm, ironi och humor.

Läs mer om Sven på https://www.anoteket.se/musikverkstad/

Rabatt Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. <a href="http://sensus.se/Samarbeten/Fackforbunden-och-Sensus/For-medlemmar/">Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar med</a>

Arrangemangsnummer: 52685

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.