MALMÖ

Psykisk ohälsa känner ingen ålder

Välkommen till ett frukostseminarium som ger ny kunskap och verktyg för att stötta äldre som mår dåligt. Du får höra om hur Hjärnkoll arbetar med att öka kunskapen och minska stigma och fördomar kring psykisk ohälsa bland äldre.

Datum

26 september 2019

Dag

Torsdag

Tid

Kl 8:30 - 10:30

Lokal/rum

Sensussalen

Pris

Kostnadsfritt

Under seminariet får du träffa ett par av Hjärnkolls seniorambassadörer i Skåne som ger smakprov från sina föreläsningar som bygger på deras livsberättelser.

Du får också en inspirerande föreläsning av Gösta Butch, professor emeritus i geriatrik vid Umeå universitet. Han har forskat och undervisat om äldres psykiska och kognitiva sjukdomar sedan 80-talet och är nu sakkunnig i vård och omsorgsfrågor hos SPF- seniorerna. Han kommer att tala om det hot som ensamhet och psykisk ohälsa är för seniorerna och hur man kan förebygga och lindra psykisk sjukdom.

Vi presenterar även våra nya satsning på samtalsgrupper för seniorer- "Vi pratar om livet" - med erfarna seniorambassadörer som samtalsledare.

För information kontakta: erika@hjarnkollskane.com

Arrangemangsnummer: 200753

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.