Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

KALV

Promenerande essä och musik om promenerandets roll som tanke- och läroprocess

Under denna vandring i och omkring Kalv berättar Magnus Haglund om promenerandets roll som tanke- och läroprocess. Han tar utgångspunkt i texter av bland andra Henry David Thoreau, Rebecca Solnit, Walter Benjamin och John Cage och låter platsens egna betydelser finnas med i dialogen mellan nuet och det förflutna. Under promenaden framförs också nya stycken, komponerade av Eva-Maria Houben och Cathy van Eck framförda av Sergej Tchirkov och Soyuz21. Vandringen är del av Kalvfestivalen 2022

Datum

14 augusti 2022

Dag

Söndag

Tid

Kl 10:00 - 12:00

Plats

Kalvs församlingshem

Kyrkbyn Kalvsjöholm 51261 KALV

Pris

Kostnadsfritt

' Magnus Haglund är författare och kulturskribent, bosatt i Göteborg. Han har bland annat publicerat böckerna Den nakna staden och Lyssnare, samt biografer om Åke Hodell och Wilhelm Stenhammar. I höst kommer en ny bok, Tecknens finns överallt, 18 texter om konstförvandlingar, på Korpen förlag.

Sergej Tchirkov (*1980, St. Petersburg) är ackordeonist, curator och forskare bosatt i Bergen i Norge. Hans intresse för ny musik har lett honom till en mängd samarbeten med kompositörer, som Pierluigi Billone, Hanna Eimermacher, José María Sánchez Verdú, Ivan Fedele, Tamara Friebel, Klaus Lang, Ida Lunden med flera. Runt 300 verk för ackordeon har uruppförts av Tchirkov, som utöver sin solistroll regelbundet medverkar i ensembler och orkestrar runt om i Europa.

Schweiziska ensemblen soyuz21 – samtidsmusikensemble Zürich – har turnerat som en internationellt aktiv ensemble sedan 2011. Ensemblen har en egen konsertserie samt framträder regelbundet världen om på festivaler och konserter.

Med idylliska byn Kalv som kuliss får du uppleva en festival för nutida konstmusik, där man blandar musik från förra årtusendet med det nyskrivna. Deltagarna från lokala och regionala likväl som internationella ensembler.

Fri entré

För mer information

Genomförs med stöd av Västra Götalandsregionen

Arrangemangsnummer: 811138