UPPLANDS VÄSBY

PREP kommunikationskurs för par i Vilunda församlingshem, Upplands Väsby våren 2019

En PREP-kurs ger dig kvalitetstid med din partner. Kursen innehåller kommunikations övningar, träning i konflikthantering och samtal om förväntningar och förhållningssätt.

Startdatum

9 mars 2019

Dagar

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 16:00

Omfattning

3 tillfällen, 14 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

PREP fungerar

PREP bygger på mångårig forskning. Flera studier visar att par som går en PREP-kurs förbättrar sin kommunikation, känner större tillfredsställelse med sin relation och minskar risken för separation. Under kursen sker inga samtal i gruppen utan endast mellan dig och din partner. Genom korta föredrag, övningar, par samtal och i praktiskt användbara metoder ges verktyg för utveckling.

PREP utgår från att ni kan

Friskvård för par relationen är att förbättra kommunikationen, stärka tryggheten och öka närheten. Att anmäla sig till en PREP-kurs är att visa vilja till utveckling. Resten avgörs av de insatser man gör, på kursen och hemma. PREP är pedagogik - inte terapi PREP vänder sig till par som bestämt sig för varandra och som är motiverade att arbeta med sitt samspel. Kursen vänder sig inte till par i kris. Läs mer om PREP

Tid och plats

Lördagarna 9/3 kl.10-16, måndag kväll 18/3kl.18-21 samt lördag 30/3 kl.10-16. Alla gångerna i Vilunda församlingshem, Upplands Väsby.

Ledare

Diakon Lisa Hofverberg, familjerådgivare Mario Silva och Johanna Nilsson, alla tre utbildade PREP ledare.

Anmälan och kostnad

Anmälan kan göras via denna hemsida senast 1/3 2019. OBS! Båda i paret anmäls var för sig via hemsidan. Kursen är kostnadsfri då Sollentuna och Hammarby församlingar sponsrar hela deltagaravgiften och församlingsbor i dessa församlingar har företräde till kursen. Vi tar dock emot reserver för besked runt 15/2 om det finns plats. Förtäring till självkostnadspris.

Frågor om kursen

Frågor om kursen kontakta ledaren Lisa Hovferberglisa.hovferberg@svenskakyrkan.se eller telefon 08-55516826

Arrangemangsnummer: 431872

Kontaktperson

Ledare

Elisabeth Ershammar Hofverberg

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.