Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

UPPLANDS VÄSBY

PREP kommunikationskurs för par i Fresta Ht 21

En PREP-kurs ger dig kvalitetstid med din partner. Kursen innehåller kommunikations övningar, träning i konflikthantering och samtal om förväntningar och förhållningssätt. Kursen ges en hel lördag och tre kvällar.

Startdatum

18 september 2021

Veckodagar

Måndag, lördag

Tid

Kl 9:30 - 16:30

Omfattning

4 tillfällen, 17 studietimmar

Lokal/rum

Bollstanäs församlingshem, gamla vägen 25

Pris

300 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

PREP

bygger på mångårig forskning. Flera studier visar att par som går en PREP-kurs förbättrar sin kommunikation, känner större tillfredsställelse med sin relation och minskar risken för separation. Under kursen sker inga samtal i gruppen utan endast mellan dig och din partner. Genom korta föredrag, övningar, par samtal och i praktiskt användbara metoder ges verktyg för utveckling.

PREP utgår från att ni kan

Friskvård för par relationen är att förbättra kommunikationen, stärka tryggheten och öka närheten. Att anmäla sig till en PREP-kurs är att visa vilja till utveckling. Resten avgörs av de insatser man gör, på kursen och hemma. PREP är pedagogik - inte terapi PREP vänder sig till par som bestämt sig för varandra och som är motiverade att arbeta med sitt samspel. Kursen vänder sig inte till par i kris. Läs mer om PREP https://www.sensus.se/ledare/studiematerial/prep-friskvard-for-parrelationen/

Tid och plats

Lördag 18 sep kl.9.30-16.30 samt måndag kvällarna 27 sep, 11 okt samt 25 okt kl.18.30-21. Alla gånger i Bollstanäs församlingshem, Upplands Väsby.

Ledare

Församlingspedagogerna Carina Karlsson och Tomas Remaeus båda utbildade PREP ledare.

Anmälan

Anmälan kan göras via denna hemsida senast 8 sep 2021. OBS! Båda i paret anmäls var för sig via hemsidan. Efter anmälan får ni bekräftelse och välkommenbrev med praktisk information kommer närmare kursen.

Kursavgift

Kursavgift är 600:-/par inkl. lunch, kaffe och kvällsfika med smörgås. Församlingen subventionerar del av kursavgiften och församlingsbor har företräde till kursen.

Frågor om kursen

Vid frågor kontaktar man oss Carina Karlsson, mail: carina.m.karlsson@svenskakyrkan.se och telefon 08-594 105 30 eller Tomas Remaeus, mail: tomas.remaeus@svenskakyrkan.se.

Ledare

Carina Karlsson

Tomas Remaeus

Kontaktperson