SOLLEFTEÅ

PREP - Friskvård för parrelationer - Sollefteå

En PREP-kurs ger dig kvalitetstid med din partner. PREP är ett pedagogiskt program och bygger på forskning om vad som kännetecknar ett gott förhållande. Kursen innehåller kommunikationsövningar, träning i konflikthantering samt samtal om förväntningar, värderingar och förhållningssätt.

Startdatum

17 oktober 2020

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 9:15 - 16:30

Omfattning

3 tillfällen, 20 studietimmar

Lokal/rum

.

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Forskning har visat att för par som lärt sig och tillämpar PREP-metoden är det upp till 50% större sannolikhet att relationen består och utvecklas.
I en PREP-kurs varvas korta undervisningspass med samtal och övningar på tu man hand, Man behöver alltså inte (ska inte) ”lämna ut sig” inför andra. Max 6 par/kurs.
Några exempel på teman som tas upp under kursen: - Förväntningar på förhållandet - Konflikthantering - Kommunikation - Förlåtelse, försoning - Sensualitet, intimitet och sexualitet

Vem vänder sig kursen PREP till?

Kursen vänder sig till alla par som bestämt sig för att leva tillsammans och som vill satsa på sin relation. PREP är friskvård och ett förebyggande program - inte terapi. Du kan läsa mer om kursen här.

PREP står för Preparation and Relationship Education Program. Den svenska ”översättningen” är Praktiska Redskap för Engagerade Par

Ledare

Eva Melin och Mats Haglund

Datum/tider

Tre lördagar: 17 oktober, 7 nov och 12 dec, kl. 09.15-16.30.

Plats

Sollefteå församlingsgård

Pris

Kursavgift är 800 kr/person inklusive kursmaterial, lunch och fika (1600 kr/par). Var noga med att anmäla båda personerna som ska gå kurser.

Rabatt

Om du tillhör vissa TCO-fackförbund, så kan du har rätt till rabatt. Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt vid anmälan. (Detta gäller som sagt bara vissa TCO-fackförbund.) Gäller enbart om du betalar kursavgiften själv.

Tips: Om du är medlem i Svenska kyrkan kan du ev. söka bidrag hos din hemförsamling.

Övrig information

För mer info, kontakta Cecilia Bergkvist eller 0660-26 60 95, 070-524 05 67

Välkommen med er anmälan!

Arrangemangsnummer: 125216

Ledare

Eva Medin

Mats Haglund

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.