Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

FRÄNDEFORS

PREP - friskvård för parrelationer

Välkommen till en friskvårdskurs för par. Kursen ger dig och din partner konkreta verktyg för ett liv tillsammans och innebär också en personlig utveckling. Du och din partner får insikter som för er närmare varandra. Rekommenderas varmt!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Se beskrivning

Tid

Se beskrivning

Plats

Frändefors församlingshemFrändefors Förs. Hem

Kyrkogatan 6 46269 FRÄNDEFORS

Pris

Se beskrivning

Om PREP

PREP (Prevention and Relationship Enhancement Program) är en kurs i hur man bättre kommunicerar i en parrelation. Inget privat delas i gruppen, alla samtal sker parvis.

Kursen ger dig och din partner konkreta verktyg för ett liv tillsammans och innebär också en personlig utveckling. Du och din partner får insikter som för er närmare varandra.

PREP är friskvård för parrelationer och ett sätt att öka möjligheterna för en positiv utveckling av förhållandet och minska risken för låsta och destruktiva konflikter. Metoden bygger på mer än 25 års vetenskaplig forskning om parrelationer. PREP handlar om att stärka och utveckla förhållandet och ge enkla och effektiva redskap för bättre kommunikation. Det ni två delar med varandra stannar hos er som par och är inget ni ska eller kommer att dela i storgrupp.

PREP ger utrymme för frågor om livsåskådning och gemensamma värderingar i relationen, och är samtidigt politiskt och religiöst neutralt. Metoden kan tillämpas i alla parförhållanden. Under kursen kommer det att finnas frivillig möjlighet att delta i en andakt under kurshelgen. Andakt ingår inte i kursen, utan ges som ett frivilligt tillval.

PREP-kurser vänder sig till alla par som har bestämt sig för att leva tillsammans och som vill satsa på att stärka sin relation. Att ni säger och delar i era samtal stannar hos er som par. Det är inget som delas med den stora gruppen. PREP är ett pedagogiskt förebyggande program - inte terapi - och lämpar sig därför inte för par som befinner sig i kris.

Ni får lära er:
-Var trygg hemma - lär er hantera konflikter.
-Öppna dörrarna för närhet.
-Börja med dig själv och ta ansvar.
-Vårda trygghet och långsiktighet.
-Inga samtal mellan paren genomförs i grupp utan sker parvis.

Vem ligger bakom PREP?
PREP kommer ursprungligen från USA, där professorerna Howard Markman, Susan Blumberg och Scott Stanley utvecklat metoden på basis av omfattande forskning under 25 års tid. Därifrån har den senare tagits till Modum Bads Samlivssenter i Norge 1999, som anpassat den efter skandinaviska förhållanden. PREP-kursen i Frändefors ges i samarbete mellan Svenska kyrkan och Sensus studieförbund.

Kursupplägg

I kursen ingår 2 torsdagskvällsträffar kl. 18:00-21:00. Samt ett helg lördag kl. 14:00 – söndag kl. 16:00. Under tiden ingår även vissa hemuppgifter.

Torsdagen 25 augusti, kvällsträff

Torsdagen 15 september, kvällsträff

Helgen 24-25 september, kurshelg

Plats

Kvällsträffarna kommer vara i Frändefors församlingshem, kyrkogatan 6 Frändefors. Kurs helgen kommer vara på ett hotell relativt nära Frändefors.

Pris

Kursen kostar 2500:-/par. Då ingår övernattning och det kursmaterial som behövs. Under tiden som kursen ges är ni försäkrade hos Sensus.

Anmälan

Anmälan görs via länk "Till anmälan" här ovanför.

Mer info hittar du på Frändefors församlings hemsida: http://www.svenskakyrkan.se/frandefors/prep

Arrangemangsnummer: 343320

Ledare

Lovisa Husberg

Kontaktperson