NORRTÄLJE

PREP Friskvård för parrelation

En PREP-kurs ger dig kvalitetstid med din partner. PREP är ett pedagogiskt program och bygger på forskning om vad som kännetecknar ett gott förhållande. Kursen innehåller kommunikationsövningar, träning i konflikthantering samt samtal om förväntningar, värderingar och förhållningssätt.

Startdatum

26 januari 2019

Dagar

Lördag

Tid

Kl 9:00 - 17:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Pris

1500 kr

PREP fungerar

Forskning har visat att för par som lärt sig och tillämpar PREP-metoden är det upp till 50% större sannolikhet att relationen består och utvecklas. I en PREP-kurs varvas korta undervisningspass med samtal och övningar på tu man hand, Man behöver alltså inte (ska inte) ”lämna ut sig” inför andra. Max 6 par/kurs. Några exempel på teman som tas upp under kursen: - Förväntningar på förhållandet - Konflikthantering - Kommunikation - Förlåtelse, försoning - Sensualitet, intimitet och sexualitet. Antal platser i kursen: 4 - 6 par.

Vem vänder sig kursen PREP till?

Kursen vänder sig till alla par som bestämt sig för att leva tillsammans och som vill satsa på sin relation. PREP är pedagogik för friskvård och ett förebyggande program - inte terapi. Du kan läsa mer om kursen på sensus.se/prep. PREP står för Preparation and Relationship Education Program. Den svenska ”översättningen” är Praktiska Redskap för Engagerade Par

Ledare

Christer Schwartz och Britt Andersson som båda är utbildade PREP ledare med mångårig erfarenhet.

Datum och plats

Lördag 26 januari och 2 februari kl 9-17 i Sensus lokaler på Billborgsgatan i Norrtälje.

Övrigt

I kursavgiften ingår kursmaterial och för- resp. eftermiddagsfika. Kaffe och macka från kl. 8.30. (utbildningen startar kl. 9.00) . Lunch på egen hand, det går fint att ta med lunchlåda (micro finns). Paus på eftermiddagen med frukt, dryck, kaffe och kaka. OBS! Vi behöver bådas anmälan och avgiften är per person.

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt (gäller TCO-förbund).

Arrangemangsnummer: 431802

Kontaktperson

Ledare

Christer Schwartz

Britt Andersson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.