Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Distans

Praktiskt arbetsmiljöarbete i pandemitider

En halvdag för dig som chef eller arbetsledare med personalansvar som ger dig kunskap om vad som gäller för arbetsmiljöansvaret vid hemarbete och hjälper dig med konkreta verktyg för det arbetet.

Startdatum

26 maj 2021

Veckodag

Onsdag

Tid

Kl 8:30 - 12:00

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Plats

På distans

Pris

2995 kr

Covid- 19 har blivit en del av vardagen, även på arbetsplatsen. Med all förmodan kommer det krävas aktiva skyddsåtgärder även när läget normaliseras något. Har ni koll på regelverket som styr? Och har ni fått tillfälle att "bottna" de frågor som nu uppstår som följd: arbetsmiljöansvaret vid hemarbete, de fortsatta kraven att arbeta enligt OSA (Organisatorisk och Social arbetsmiljö)? Denna halvdagsutbildning ger dig svaren och verktygen!

Utbildningen genomförs på den digitala mötesplattformen Zoom. Teori varvas med praktiska övningar och reflektion. Utbildningen genomförs i mindre grupper och består av en blandning av föreläsning och diskussioner, där du också kan ställa egna frågor.

Plats:

Zoom (länk meddelas via mail innan kursstart)

Målgrupp:

Chefer, skyddsombud och andra medarbetare som har en aktiv roll i arbetet med företagets arbetsmiljö.

Möjlighet till ersättning:

Sensus är godkänd utbildningsanordnare inom den satsning som under 2021-2023 görs av Svenskt Näringsliv, LO och TCO på stöd till arbetsmiljöutbildningar. Stödet omfattar både arbetare och tjänstemän inom privat sektor och ska gynna samverkan och skapa dialog i arbetsmiljöarbetet utifrån arbetsplatsens behov. Satsningen omfattar alla företag och organisationer med minst en anställd inom privat sektor som har tecknat kollektivavtal och Trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA) för de anställda.

Stödet innebär möjlighet till en delfinansiering av utbildningskostnaden för arbetsmiljöutbildning på grundläggande nivå och vidareutbildning som motsvarar minst en endagars, lärarledd utbildning. Man kan gå två separata halvdagsutbildningar men man måste ansöka om stöd för dessa tillsammans, i en gemensam ansökan.

Läs mer om villkoren för ansökan och hur du gör för att ansöka hos AFA som administrerar satsningen. https://www.afaforsakring.se/forebyggande/stod-for-arbetsmiljoutbildning/till-dig-som-arbetsgivare/

Hör av dig om du har frågor så hjälper vi dig vidare.

För ytterligare information kontakta:

lena.kornell 073-543 68 24

soren.johnsson 0470-70 73 19

Ledare

Annika Ekdahl

Kontaktperson