Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

KIVIK

Pilgrimsvandring Österlen Havängs-vandring

Välkomna att pilgrimsvandra från Glimmeboda - Brösarp – Haväng – Kivik - Knäbäckshusen. Den himmelsblå pärlan kallas för bekymmerslöshetspärlan.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 17:00 - 21:00

Omfattning

4 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

Solevi idrottsanläggningUtomhus

27730 KIVIK

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Torsdag samling kl 17.00-18.00 Solevi idrottsanläggning på Kivik. Du kommer då det passar dig under denna timme. Vi äter gemensamt och får en introduktion inför dagarnas vandringstema. Det finns tid att komma ‘på plats’ och att känna in sig i gruppen. Fredag (ca 11 km): Vi börjar vår pilgrimsvandring från Glimmebodagården över majestätiska Brösarps norra backar. Vi ansluter sedan till Backaleden från Brösarp till Haväng. Väl framme kan du nöja dig med utsikten vid Havängsdösen eller ta ett svalkande dopp som avslutning. Lördag (ca 15 km): vandring från Haväng. Vi vandrar först norrut över ljungheden mot Knäbäcken sedan söderut längs med havet mot Haväng, Vitemölle och dagens slutmål Kivik. Söndag (ca 11 km): vi vandrar från Kivik mot Stenshuvud nationalpark. Vi bestiger toppen och vilar på Kortelshuvud. Sista sträckan följer vi sandstranden – med paus för bad och vila – till Knäbäckshusen.

Svårighetsgrad

Delvis utmanande, vi vandrar upp och nedför Brösarps norra och södra backar, över hedar med betesdjur, på stranden längs med havet, upp och nedför Stenshuvud och Kortelshuvud – vi följer i stort sett Backaleden och Skåneleden. Utmed vissa sträckor förekommer det att leden passerar över stängsel med hjälp av höga stättor.

Bas/Logi

Solevi idrottsanläggning, Kivik. Mitt emot Kungagraven/ Sågamöllans café går en väg ner mot idrottsplatsen och havet. Golvförläggning i sovsal – ännu bättre är att det finns möjlighet att tälta för den som önskar det. Toaletter och dusch finns.

Anmälan

Till Gullbritt via e-post: vandra@pilgrimsvan.se Ange vilken vandring det gäller, namn, adress, telefon och personnummer. Meddela också eventuella allergier och specialkost.

Har du frågor kontakta gullbritt.sorensen@gmail.com alt mob 072-326 64 19

www.pilgrimsvan.blog

Pris

2900 kronor inbetalas via bankgiro då du fått bekräftelse på din anmälan. Inkl alla måltider & enkel logi, likaså busstransporter och vandringsledare som vägleder både den yttre och den inre vandringen.

Övrigt

Allmän information som gäller alla vandringar:

Vandringarna blir av om vi är minst 10 och max 20 deltagare.

Tanken är att vi ska få tid och energi att fokusera på det som är viktigast – att vara närvarande i nuet. För att inte det praktiska ska bli ett hinder så ingår all mat (även specialkost), login är enkel och vi övernattar på samma plats, transporterna är gemensamma. Det enda du bär är det du behöver för dagen (vilket ofta är mindre än du tror).

För att ge utrymme åt dig själv behövs även tid för att ‘landa’. Därför börjar alla våra pilgrimsvandringar på kvällen eller på eftermiddagen innan den egentliga vandringsdagen.

Vänliga hälsningar Gullbritt

Arrangemangsnummer: 152978

Ledare

Gullbritt Sörensen

Kontaktperson