Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Pilgrimsvandring i sommartid från Singö till Arholma

Pilgrimsvandring med fyra dagsvandringar från torsdag 25 juni till söndag 28 juni från Singö kyrka till Arholma kyrka.

Startdatum

25 juni 2020

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 10:00 - 15:30

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Denna vandring ingår i den serie vandringar som kyrkoherde Mika Wallander initierat för att vandra till Roslagens östra pastorats 19 kyrkor.

Innehåll och upplägg

OBS! Vi följer FHM rekommendationer och anpassar vandringen efter dem. Det kan innebära att vi ändrar upplägg och innehåll eller helt ställer in arrangemanget. Denna sida uppdateras med aktuell info.

Under rådande coronapandemi kommer denna vandring bli fyra dagsvandringar mellan kyrkor och kapell på Singö, Väddö, Björkö och Arholma i varierad terräng. Om du vill övernatta en eller flera nätter bokar och betalar du detta själv. Tips på boende finns bl a på Visit Roslagens hemsida.

Torsdag Singö kyrka - Grisslehamns kapell

Ca 12 km vandring på vägar och stigar. Inga måltider ingår denna dag så ta med fika och lunch efter behov. Det finns affär och flera restauranger i Grisslehamn för ev. kvällsmål. Vill du övernatta bokar och betalar du det själv.

Fredag Grisslehamns kapell - Väddö kyrka/Församlingsgården Älmsta

Ca 23-25 km vandring beroende på vägval. Vandring i varierad terräng längs vackra Väddökusten till delmål Väddö kyrka. Fika och lunch ingår ej så ta med efter behov. Från kyrkan ca 3 km vandring till Församlingsgården i Älmsta för kvällsmål och dagen avslutas med en samling med musik. Vill du övernatta bokar och betalar du det själv.

Lördag Församlingsgården - Björkö

Vandring längs Väddö kanal till Bagghus. SL-buss en kort sträcka för att undvika smal och trafikerad landsväg och sedan fortsatt vandring mot Björkögården. Sammanlagd sträcka att vandra ca 12 km. Lunchpaket och kvällsmål ingår. På Björkögården finns möjlighet till övernattning som du själv bokar och betalar.

Söndag Björkö - Arholma

Ca 15 km vandring i tre etapper. Den första till Björkö-Arholma kyrka där spelmansgudstjänst firas. Efter en lunchpaus går vandringen vidare till Simpnäs för att ta passbåten till Arholma. På ön en vandring på ett par km till kapellet och en runda tillbaka till ångbåtsbryggan. Avslutning och hemfärd via passbåt till Simpnäs eller båt mot Norrtälje och Stockholm. Lunchpaket ingår.

Material Utrustning Klädsel

Rusta dig för heldagar i naturen med bra skor för olika underlag och kläder efter väder. Ryggsäck, termos, kåsa, smörgåslåda, vattenflaska, plåster och gärna en vandringsstav som är ett bra stöd på längre vandringar. Tänk på att packa lätt då var och en bär sin egen packning.

Detta ingår (obs! anmälan obligatorisk)

Det är gratis att vandra med på dagsetapperna. Det ingår kvällsmål dag 2 i församlingsgården Älmsta, lunchpaket och kvällsmål dag 3 på Björkögården och lunchpaket dag 4 vid Björkö kyrka. Det finnas också en back-up-bil under alla fyra dagarna. Transport till/från start och mål ingår ej samt ev. boende för en eller flera nätter bokar och betalar du själv i Grisslehamn, Älmsta och på Björkögården.

Mer info och anmälan

Anmälan är obligatorisk för att antal vandrare/dag måste anpassas efter rådande rekommendationer. Du anmäler dej enklast via anmälningsknapp ovan eller via mejl eller telefon. Ange om du avser gå alla fyra dagarna eller enstaka etapper i fritextrutan.

Länk till Roslagens östra pastorat

Arrangemangsnummer: 434955

Ledare

Mika Wallander

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.