Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Pilgrimsvandring från Älmsta till Grisslehamn och Singö

Pilgrimsvandring med tre dagsvandringar fredag 2/7 till söndag 4/7 från Älmsta till Singö kyrka.

Startdatum

2 juli 2021

Veckodagar

Fredag, Lördag, Söndag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Innehåll och upplägg

Vandringen går från Älmsta till Nothamn, Grisslehman och Singö under tre dagar utan övernattning, ev. boende bokar och betalar du själv.
Pilgrimsledare Mika Wallander , sång och musik Per Zethelius och stigfinnare Camilla Karlsson, Katarina Lindqvist och Sven Söderman

Vi följer FHM rekommendationer och anpassar vandringen efter dem. Det kan innebära att vi ändrar upplägg och innehåll eller helt ställer in arrangemanget. Denna sida uppdateras med aktuell info. (obs! anmälan obligatorisk)

Fredag: Församlingsgården Älmsta - Nothamn

Vi inleder kl 9.00 med enkel frukost och andakt i församlingsgården Älmlsta. Vandringen på ca 15 km startar kl 10 och går längs Roslagsleden utmed Väddökusten till Nothamn där dagsvandringen avslutas med pilgrimsmässa ca kl 16. Från Nothamn är det ca 3 km till landsvägen där SL-buss 637 går mot Älmsta/Norrtälje eller Grisslehamn. Ta med matsäck och vatten för en dag på vandring och kläder efter väder.

Lördag: Nothamn - Grisslehamn

Dagen startar med andakt kl 9.00 och sedan vandring ca 10 km längs Väddökusten mot Grisslehamn. Dagsvandringen avslutas i kapellet med en musikstund "Kom och sjung med pilgrimer" kl 15.
SL-buss 637 går till Nothamns vägskäl och därifrån ca 3 km till startplatsen. Ta med matsäck och vatten för en dag på vandring och kläder efter väder.

Söndag: Grisslehamn - Singö

Vandringen startar i Grisslehamns kapell kl 9 med pilgrimsmässa och går mot Singö kyrka på vägar och stigar. Dagsvandringen avslutas med en enkel måltid och sedan en musikgudstjänst i jazziga toner kl 15 i Singö kyrka. SL-buss 637 mot Älmsta/Norrtälje. Ta med matsäck och vatten för en dag på vandring och kläder efter väder.

Material Utrustning Klädsel

Rusta dig för heldagar i naturen med bra skor för olika underlag och kläder efter väder. Gärna en vandringsstav som är ett bra stöd på längre vandringar. Tänk på att packa lätt då var och en bär sin egen packning.

Detta ingår

Det är gratis att vandra med på dagsetapperna och frukost på fredagen ingår. Det kommer finnas en back-up-bil under alla tre dagarna för oförutsedda händelser.

Detta ingår ej

Matsäck lunch/fika under vandringsdagarna och transport till/från start och avslut ingår ej. Se sl.se för aktuell information om busstrafiken. Enkel måltid på söndagen till självkostnadspris. Om du vill övernatta en eller flera nätter bokar och betalar du detta själv. Tips på boende finns bl a på Visit Roslagens hemsida.

Mer info

Kontakta Camilla Karlsson Väddö församling via mejl eller telefon. camilla.karlsson@svenskakyrkan.se eller 0176-524 15. Eller Sensus Norrtälje via mejl eller telefon, kontaktuppgifter nedan. Facebook Sensus Norrtälje eller Pilgrim Roslagen.

Länk till Roslagens östra pastorat

Kontaktperson