Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

ÖREBRO

Pilgrim i stan 16–18 september 2022 i Örebro

För nionde året genomförs satsningen "Pilgrim i stan" i Örebro, med vandringar och föreläsningar. I år sker det under två helger och det övergripande temat för dagarna är "Skapelse - hopp".

Datum

16 september 2022

Dag

Fredag

Tid

Kl 9:00 - 19:00

Pris

Kostnadsfritt

Pilgrimsvandring är ett sätt att möta sig själv, medmänniskor, naturen och Gud. Under dagen har vi en medvandrare som introducerar dagens tema, och på kvällen får vi en fördjupning i samma ämne.
Vandringarna går i sakta mak på trottoarer och stigar, bland hus, i skogen och vid sjökanten. Vi samtalar, lyssnar till korta reflektioner utifrån temat och vandrar i tysthet. Varje dag har vi en medvandrare som introducerar dagens tema och som avslutning på dagens vandring får vi en fördjupning i samma ämne.
Välkommen att vandra en, två eller flera dagar, precis som det passar dig bäst. Kan du inte vara med och vandra är du välkommen till kvällsprogrammet. Ingen anmälan behövs.

Upplägg fredag–lördag

09.00 Morgonbön i Längbro kyrka
09.30 Dagens vandring startar. Ta med matsäck till fika och lunch. 18.00 Pilgrimsmässa i kyrkan.
19.00 Skapelse - Hopp. Dagens medvandrare föreläser utifrån dagens tema.

Upplägg söndag

09.00 Morgonbön i Längbro kyrka
09.30 Dagens vandring startar. Ta med matsäck till fika. Vi gör en kortare vandring, ca 8 km. Tillbaka vid kyrkan ca kl. 13.30.
14.00 Pilgrimsgudstjänst med nattvard. Dagens medvandrare predikar.

Pilgrim i stan 2022: teman och medvandrare

Fredag 16/9
Tema: ”Hur skapar vi fred med jorden?” med Ingrid och Nikolas Berg

Lördag 17/9
Tema: ”Gav klimattoppmötet i Glasgow hopp?” med Margareta Koltai, Policyrådgivare för Klimaträttvisa, Act Svenskakyrkan

Söndag 18/9
Tema: ”Om hoppet som är större än hopplösheten. En berättelse i ord och bild om det trasiga paraplyet och den enträgna skatan.” med Tomas Munkas Larsson, konstnär och förkunnare

Arrangemang

Bakom satsningen ”Pilgrim i stan” står studieförbunden Bilda och Sensus, samt flera samfund/kyrkor i Örebro, däribland Svenska kyrkan Örebro pastorat. Vandringarna utgår i år från Betlehemskyrkan, Sturegatan 9, och från Längbro kyrka, Församlingsvägen 4.

Anmälan och kostnad

Det behövs ingen anmälan. Kom en eller flera dagar - som det passar dig. Hela arrangemanget är kostnadsfritt. Deltagarna tar med egen matsäck.

Mer information

Kontakta Katarina Linderborg, pastor i Betlehemskyrkan, tfn 072-565 24 60

Arrangemangsnummer: 293110