Malmö

Överlevnadsstategier - interkulturellt bibliodrama

I den kända folksagan Hans och Greta lär vi känna olika överlevnadsstrategier.

Startdatum

26 augusti 2019

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 12:30 - 17:00

Omfattning

1 tillfälle, 6 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Erland Kaldaras från Romska Kulturcentret berättar sagan på nytt. Med detta följer han i den stora romska sagoberättaren Johan Taikons spår. Vi kommer under bibliodramat att möta barnen Hans och Greta, utforska utsatthet, klokhet och egna knep i nöden. Erland medverkar i bilbiodramat som är en del av Svenska kyrkans försoning med romer och resande i Malmö under 2019.

Om bibliodrama

Bibliodrama är ett stimulerande pedagogisk verktyg som ger deltagarna utbyte av erfarenheter och nya insikter. Ordet biblio (bok) visar att det är en berättelse som deltagarna utgår ifrån, ordet drama att den egna livsberättelsen möter den berättande texten och de övningar deltagarna gör utifrån texten.

Pris: 100 kronor (inkl. fika). Anmälan senast 18 augusti till corinna.friedl@svenskakyrkan.se Mer information hittar du på Svenska kyrkan i Malmös hemsida https://svenskakyrkanmalmo.se/om-svenska-kyrkan-malmo/religions-och-kulturmote/

Arrangemangsnummer: 318948

Ledare

Corinna Friedl

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.