SIMRISHAMN

Österlens körvecka

Välkommen till en inspirerande vecka fylld av sångglädje och musikalisk utveckling bland gyllengula fält och klarröd vallmo på vackra Österlen. Höj nivån på ditt körsjungande tillsammans med andra körvana sångare i en blandad kör på ca 30 personer, arbeta med din röst i enskilda lektioner och njut av härlig musik!

Startdatum

2 augusti 2021

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 17:00 - 21:00

Omfattning

6 tillfällen, 48 studietimmar

Lokal/rum

.

Pris

5900 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Kursledare:

Nadja Eriksson musiker, körledare och kompositör

Boel Adler, sångerska, röstcoach och programledare på Sveriges Radio P2

Nadja Eriksson är en erfaren och välkänd körledare med bas på Österlen, och hon håller också inspirerande och mycket uppskattade workshops hos körer över hela landet. Som kompositör har Nadja en stor utgivning av körmusik på Gehrmans och Wessmans notförlag, från nordiskt klingande körlyrik till gospel och musikal. Nadja är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

Boel Adler har lång erfarenhet som korist i bl.a. Radiokören, Eric Ericsons Kammarkör och Operakören i Stockholm, och framträder som solist i både klassisk musik, blues och jazz. Boel är sångpedagog utbildad vid Musikhögskolan i Malmö, och har god kännedom om röstens funktioner i olika genrer både solistiskt och i ensemble, och coachar dig att utveckla din vokala potential.

Repertoar

Vi sjunger musik från olika genrer och tidsepoker och utforskar röstens möjligheter och uttryck i olika stilar. Vi arbetar med hur man sjunger, vilken klang, betoning, rytmik eller textning som tar fram olika genrers karaktär. Hur får vi fram svänget i en jazzlåt och den mäktiga klangen i en klassisk? Vi djupdyker i strofbildning, intonation , betoningar, musikaliska höjdpunkter och genreförståelse. En stor möjlighet att hinna känna in styckets inre kärna.

Exempel ur repertoarlistan:

Tallis: Fyer Fyer Mozart: Ave Verum Corpus Ellington Nadja Eriksson Om sommaren ur Månadssånger Repertoaren anpassas efter ensemblens sammansättning

Nivå

Du bör vara körvan och själv kunna förbereda din stämma före kursstart. Svårighetsgrad se exempel ovan.

Scenisk gestaltning

Harald Leander, skådespelare och regissör besöker oss en eftermiddag och arbetar med scennärvaro, kroppsspråk och kommunikation.

Preliminärt schema:

Måndag 2/8 17.00 Samling, presentation och middag på Ribbingsberg Konsert och Galleri Tisdag 3/8 – fredag 6/8 Vi börjar dagen med att arbeta med andning, klang, intonation m.m. och repeterar i två pass, hel kör och enskilda sånglektioner parallellt. Avbrott för lunch och kaffe som intas i anslutning till repetitionslokalen. Middag serveras på Ribbingsberg Konsert och Galleri. En eftermiddag ägnas scenisk gestaltning. En halv dag gör vi en utflykt till en naturskön plats.

Lördag 7/8 Repetition och konsert i S:t Nicolai Kyrka i Simrishamn, därefter avslutningsfest.

Lokalerna

Kyrkans Hus och S:t Nicolai kyrka ligger i centrala Simrishamn, Ribbingsberg Konsert och Galleri strax utanför Simrishamn, 20 min till fots, 10 min med cykel och 3 minuter med bil.

Måltider

Lunch och för- och eftermiddagsfika serveras på Kyrkans hus, middag på Ribbingsberg Konsert och Galleri. Ange ev. specialkost i anmälan.

Resa och boende

Du bokar boende själv. Ange i anmälan om du färdas med bil, och hur många passagerare du kan ta, eftersom vi behöver samåka på utflyktsdagen. Ange även om du behöver skjuts från stationen vid ankomsten.

I Simrishamn finns gott om alternativ till boende i olika prislägen, hotell, B&B och vandrarhem. Du får förslag efter anmälan.

Sånglektioner

Under veckan får du två enskilda lektioner med röstcoach där du får möjlighet att utforska din röst och arbeta med din teknik.

Kursavgift

5.900:- Inkluderar lokaler, lunch, fika, middag, sånglektioner, notmaterial och konsert.

Anmälan

Skicka din anmälan till kontakt@greatsong4u senast 1 maj 2021 Anmälningsavgift 500:- till Ribbingsbergs HB Plusgiro: 678832-7 Bankgiro: 213-8667 Anmälan är bindande Ange ditt namn i betalningen.

  • Namn

  • Adress

  • Postadress

  • Telefon

  • Stämma - omfång

  • Körerfarenhet

  • Egen bil – antal passagerare

  • Hämtning vid stationen

  • Specialkost

  • Övriga upplysningar

Ledare

Nadja Eriksson

Kontaktperson