UPPSALA

Orgelpedagogisk dag Uppsala

Välkommen till en inspirationsdag om orgelpedagogik!

Startdatum

2 mars 2020

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 10:00 - 15:00

Lokal/rum

.

Pris

500 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vill du ha orgelelever men vet inte var du ska börja? Har du redan orgelelever och vill få nya idéer?

Uppsala stift vill inspirera fler kyrkomusiker till att undervisa i orgel, och bjuder in till en heldag om orgelpedagogik. Vi kommer att få möta Robert Öhman, utbildningsledare på Oskarhamns folkhögskola, som delar med sig av sina mångåriga erfarenheter kring att arbeta med orgelelever. Att arbeta med orgelundervisning kräver också en god organisation. Hur gör man smidigast för att bygga upp system med anmälan, antagning, schema, övningsmöjligheter? Hur når man elever och håller dem kvar över tid? Maria Fredén, med lång erfarenhet av att organisera orgelundervisning delger sina erfarenheter. Denna kursdag ges även i Gävle den 3/3-2020.

Upplägg

9.30 kaffe

10.00-12.00 Robert Öhman

12.00-13.00 lunch och prat

13.00-15.00 Maria Fredén

15.00 Kaffe och avslutande samtal

Målgrupp

Kyrkomusiker

Kostnad

500kr, inklusive lunch, kaffe

Ledare

Robert Öhman: "Jag presenterar material, metoder och handfasta tips som hjälper dig i din undervisning. Om spretande tummar, flaxande fötter och förmågan att vara en kameleont." Maria Fredén: ”När barn knackar på dörren till kyrkan med önskan om att få spela orgel – vad gör man då? Lidingö församling har i 10 år haft elever i sin verksamhet. Här delar jag med mig av hur vår modell med en orgelskola växte fram, var vi befinner oss idag och framtida mål vi hoppas uppnå”

Övrig information

Sista anmälningsdag 31 januari 2020

Arrangemangsnummer: 317278

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.