MELLANSEL

Orgelläger 2021- Äldre grupp

Välkommen till Orgelläger i Mellansel - 9-14 augusti 2021!

Startdatum

9 augusti 2021

Veckodagar

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag

Tid

Kl 15:30 - 20:00

Omfattning

5 tillfällen, 30 studietimmar

Lokal/rum

.

Pris

3900 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Målgrupp:

- Barn 7-11 år, med förälder el. lärare (yngre gruppen)
- Barn/ungdomar 12-19 år (äldre gruppen)

Deltagare från Härnösands stift prioriteras.

Den äldre gruppen börjar måndag den 9/8 kl 15.30 med incheckning från 14.00. Lägret avslutas med konsert lördag 14/8 kl 11.00 i Själevads kyrka.

Både nybörjare och avancerade orgelspelare är välkomna. Eftersom mycket av undervisningen är individuell, tar vi emot alla nivåer.

Kursinnehåll och lärare:

Rytmik/rörelse/sång - Cecilia Grönfeldt, rytmiklärare och sångpedagog

Orgel - Alexandra Pilakouris, kyrkomusiker och Suzukipedagog

Orgel - Ann-Kristin Färnström, kyrkomusiker

Orgel - Nina Sandell, kyrkomusiker och Suzukipedagog

Orgel - Anne Dungner Hjellström, kyrkomusiker

Bildverkstad - Jesper Halling, konstnär och bildlärare

Studieteknik/Föräldrautbildning - Orgellärarna

Orgellägret erbjuder unika utvecklingsmöjligheter i musik, bild och rytmik eftersom vi under veckan arbetar med olika sinnen. Lägret ger också en möjlighet att träffas, knyta nya och gamla kontakter och umgås med fler med samma intresse för orgeln och orgelspel. I mån av tid erbjuds också enstaka sånglektioner, som man anmäler sig till på plats.

Fritidsaktiviteter:

När du inte har egna eller gemensamma lektioner, bokar du tid i ett övningsrum med en orgel och övar själv (de yngre tillsammans med förälder). Har du tid över finns ett tempererat friluftsbad med minigolf i närheten av skolan. Bildverkstaden är öppen att när som helst komma och måla/skapa, utom när någon grupp har bildlektion.

Observera att de yngre barnen, dvs. de som deltar ons-lör, förväntas ha en förälder, lärare eller annan vuxen med under lägret! Föräldern deltar, tillsammans med sitt barn, i de gemensamma lektionerna och har ansvaret för barnet mellan lektionerna; t.ex. att hjälpa barnet organisera sin övningstid.

Deltagaravgift, inkl. kost och logi

  • Äldre gruppen betalar 3900 kr
  • Yngre gruppen betalar 2000 kr

Be gärna din hemförsamling om hjälp med deltagaravgiften (hela eller delar). Många församlingar har genom åren gett stöd till detta. Att barn och ungdomar blir intresserade av orgel och lär sig spela är viktigt för kyrkan! Om ni får beviljat stöd, så ta reda på hemförsamlingens org.nr och ange det vid anmälan.

Medföljande förälder eller annan vuxen (yngre gruppen) betalar kost och logi: 580 kr per person/dygn i dubbelrum, 750 kr/dygn i enkelrum.

Sista anmälningsdag: 14 maj 2021

Anmälan är bindande och deltagaravgiften faktureras i förväg. Betald deltagaravgift betalas endast tillbaka vid sjukdom, styrkt med läkarintyg. Medföljande (föräldrar och andra) faktureras i efterskott.

Ta med eget sänglinne och handduk.

Mer information om lägret:

Kicki Sjöstedt, Sensus eller tel: 0660-266092

Elisabeth Sundeman, Härnösands stift eller tel: 0611-25465

Kursen sker i samverkan mellan Härnösands Stift, Sensus och Mellansels Folkhögskola, med stöd av Uppsala, Visby och Luleå stift.

Ledare

Christina Sjöstedt

Kontaktperson