Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Distans

Öppna kort - modell för existentiella samtal

Välkommen till en introduktionsförmiddag om Öppna kort - en samtalsmodell för existentiella samtal.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 9:00 - 12:00

Omfattning

1 tillfälle, 4 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Förmiddagen kommer innehålla både en introduktion till existentiell hälsa, konkreta verktyg för dialog, studiecirkelverksamhet samt hur och med vem man kan arbeta med Öppna kort. Dessutom får du möjlighet att prova på korten i praktiken.

Att leva i en föränderlig värld som vår är inte alltid enkelt. Inte minst eftersom vi inte vet allt och ändå behöver agera. Men genom att dela tankar och känslor om lycka – lidande, ensamhet-tillhörighet, mening-tomhet mm, kan vi göra det mera hanterbart.

1984 beslutade WHO att uppmuntra alla sina medlemsländer att komplettera sitt folkhälsoarbete genom att också inkludera andlig/existentiell hälsa. Detta tillsammans med den fysiska, psykiska och sociala hälsan. Avsikten var att ge plats åt frågor som hör hemma inom idéernas, trons och värderingarnas område. De här samtalskorten är en del av denna intention.

Prel program

9.00 Föreläsning om existentiell hälsa och samtalsmodellen Öppna kort 9.50 Bensträckare 10.00 Workshop - prova på modellen med Öppna kort 11.30 Nätverksmöjligheter samt bensträckare 11.40 Att arbeta med existentiell hälsa - frågor & svar 12.00 Slut

Medverkande

Ida Hallgren, filosofisk praktiker, leg. psykolog och doktorand i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet.

Pontus Nilsen, gymnasielärare, projektledare för Svenska kyrkan på vetenskapsfestivalen och präst i Oscar Fredriks församling.

Anmälan och pris

Anmälan är bindande och gratis för Sensus ledare, samt för dem som kommer att starta upp studiecirkel via Sensus. Uteblir man från kursdagen utan giltig anledning debiteras 300 kr. Korten kommer att användas under kursdagen. Beställ dem gärna i god tid innan på oppnakort.se

Information Mer information fås av Pernilla Agardh, pernilla.agardh@sensus.se, 0730-303055. Läs om modellen här

www.oppnakort.se

Arrangemangsnummer: 321737

Ledare

Ida Hallgren

Kontaktperson