UPPSALA

ONE VOICE

ONE VOICE – ett sätt att integrera sång och talteknik. Idén bakom ONE VOICE är att vår röst är densamma när vi sjunger, talar, är stilla, rör oss, skriker, ropar, mumlar, suckar, gråter, skrattar, nynnar, gnäller, spelar teater och sjunger. Alla våra ljud utgår från samma ”instrument” och att träna de olika typerna av ljud berikar varandra. Grundaren Joan Melton integrerar sång med röst/rörelseträning för skådespelare.

Startdatum

28 mars 2020

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 17:00

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Lokal/rum

Fritz rum

Pris

2000 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Inom ONE VOICE gör vi till enkla, lekfulla, utforskande ljud. Vi leker med hela rösten och gör yoga- och dansrörelser samtidigt som vi låter.

Vi utforskar vårt röstinstrument genom att göra flera saker samtidigt. Till exempel gör vi olika positioner medan vi fonerar/låter (balans+röst) och vi rör oss samtidigt som vi fonerar/låter (rörelse+röst).

En annan grundtanke i ONE VOICE är att musklerna som är involverade vid fonation/ljudproduktion är bra på att göra flera saker på samma gång. Det kan till och med bli lättare att göra vissa ljud när man gör rörelser och utmanande positioner samtidigt som man sjunger eller talar, t ex staccatos eller glissandon.

Målgrupp

Endagskurserna riktar sig till alla som vill utforska och utveckla sin röst. Kursen är särskilt bra för människor som på något sätt framträder inför andra – skådespelare, lärare, chefer, föreläsare, sångare, dansare, m fl.

Klädsel

Bra kläder för rörelse.

Förberedelse

Kom med ett öppet, generöst sinne gentemot dig själv och andra. Vi skapar dagen tillsammans under ledning av Petra Valman i samverkan med Joan Meltons övningar. Om du vill får du förbereda en text, sång eller ett kort framförande av något slag. Vi kan i så fall använda ditt framförande som arbetsmaterial på kursen.

Rabatt

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Läs mer om fackliga rabatter OBS-detta kan även användas för att få andra klickbara webbsidor

Kursansvarig

Mari Benktson tel 018 - 66 19 57
mari.benktson@sensus.se

För mer info titta här: www.petravalman.se

Arrangemangsnummer: 317153

Ledare

Petra Valman

Petra Valman arbetar som frilansande operasångerska i kammarmusikaliska operaproduktioner och som logoped. Petra Valman har sångelever och coachar ensembler och körer i röstanvändning. Petra ger kurser i röstanvändning i tal och sång för olika yrkesgrupper såsom lärare, präster och sångare. Petra Valman är också certifierad kursledare i Anti-Aging för rösten

För ytterligare info sewww.petravalman.se

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.