Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Söderköping

NoMeMus - medeltida sång-och spelkurs 2021

Årets kurs vid Nordisk festival för medeltida musik i Söderköping

Startdatum

26 augusti 2021

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 13:00 - 21:00

Omfattning

3 tillfällen, 25 studietimmar

Pris

1200 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Årets tema LOVSÅNG -LOANGE DE MA DAME, enstämmigt och flerstämmigt!

Innehåll

Årets kurs är inriktad på medeltida lovsång, hyllningssånger till Jungfru Maria som var stort under högmedeltid (ex. Cantigas och Lauda) Även folkliga och profana kärlekssånger tas upp, som de ur den sydeuropeiska trubadurtraditionen, vilka också skrevs av kvinnliga poeter. Grundläggande är den enstämmiga gregorianska sången och hymnen. I kursavgiften ingår även festivalens tre konsertprogram!

kursledare

Veikko Kiiver, internationellt verksam som sångare och pedagog och leder bl a ensemblen Scala Jacobi.

målgrupp

Till dig som är intresserad av tidig musik, främst sångare men även instrumentalister. Viss sångvana eller spelvana från någorlunda tidstypiska instrument är önskvärd och viss notläsningsförmåga från modern notskrift underlättar, men inget krav. Arbetsmaterial kommer att sändas ut i förväg.

Kursstart

Start 13.00 på torsdagen den 26/8 och avslutas på söndagen den 29/8 då kursdeltagarna brukar medverka med ett par sånger i mässan i S.:t Laurentii kyrka och en kort samling därefter och avslut 14.00.

kostnad och anmälan

1200kr. Ni får 20% rabatt om ni är en ensemble med minst tre medlemmar och likaså om ni är medlemmar i Föreningen för tidig musik. Sista anmälningsdag den 12 augusti.

Kursen genomförs med strikt hänsyn till folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi hoppas att de flesta hunnit påbörja en vaccinering eller har immunitet. För att öka säkerheten planerar vi för att det ska finnas möjlighet att snabbtesta sig på plats.

För mer information kontakta producent Lars Jonsson, 0738-418989 info@nomemus.se

Ledare

Veikko Kiiver

Lars Jonsson

Kontaktperson

Kontor