Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Distans

Naturens rättigheter - en digital diskussionscirkel

Denna digitala studiecirkel är en mötesplats för dig som vill samtala om naturens rättigheter, hur vi kan förhindra och motverka framtida ekocid (miljömord) genom att ekosystemen blir till juridiska subjekt.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 18:00 - 19:30

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Samtalsunderlaget är boken, Naturens rättigheter – Att skapa fred med jorden av Nikolas Berg, Ingrid Berg och Martin Hultman. I boken presenterar författarna idén kring ett ekopedagogiskt nytänkande som möjliggör en fredlig relation mellan människa och natur. Historien visar att sådana nya lagar kan bereda väg för verkliga kultur- och systemskiften. De beskriver hur den vuxit fram och idag sprids över världen när floder, skogar och berg får rättigheter i en förvånande hastighet. Boken visar hur naturens rättigheter i lagstiftning kan vara verktyg för samhällstransformation och en hållbar framtid liksom hur vi alla kan delta med hjälp av ekopedagogiken där vi tar steget från åskådare till medskapare.

Ni möts med allas olika förutsättningar, och diskuterar utifrån bokens innehåll där ni kan lära av varandra. Ni formar även träffarna själva tillsammans och sätter datum själva. Cirkeln har ingen ledare utan deltagarna läser och diskuterar och lär sig av varandra.

Studiecirkeln är planerad till mars och startar när det finns tillräckligt många deltagare. Vi använder den digitala online portalen Zoom.

Boken finns att beställas av Sensus till rabatterat pris med upphämtning i Växjö. Man kan även köpa den själv eller låna den på biblioteket.

För mer information kontakta verksamhetsutvecklare: Charlotte Strömberg Eliasson via mejl: charlotte.stromberg.eliasson@sensus.se eller per telefon: 0470-707307

Ledare

Johan Melin

Kontaktperson