TIERP

Ljudproduktionskurs

Den här nybörjarkursen handlar om digitalt musikskapande och ämnar att lära kursdeltagaren hur man kan använda datorer för att skapa musik. Hjärtat i modern musikproduktion är en så kallad "DAW" - en digital audio workstation.

Startdatum

5 november 2019

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 19:00 - 21:00

Omfattning

5 tillfällen, 10 studietimmar

Lokal/rum

Replokal

Pris

700 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi kommer att gå igenom de grundläggande funktionerna i dessa program och de viktigaste verktygen för att komma igång med att göra musik - exempelvis sequencer, piano roll, effekter och mjukvaruinstrument. Vi kommer även beröra närbesläktade områden som enkel musikteori, arrangemang, mixning, och inspelning av instrument och röst. Vi lär oss genom att använda de digitala och fysiska verktyg vi har tillgängliga i klassrummet, vår studio. Programmet vi kommer använda är helt gratis, och man behöver inte ta med sig en laptop till kurstillfällena.

Oavsett om du är helt ny till musikproduktion, eller om du har lekt omkring i en DAW, eller bara önskar att du kunde göra ett beat - du är välkommen!

Målgrupp

För dig som är mellan 13-25 år.

Välkomna!

Arrangemangsnummer: 145118

Ledare

Gustav Bergström

Gustav Bergström har varit verksam inom musikproduktion sedan ungdomsåren, mestadels jobbat i Propellerheads Reson, Logic och Reaper med synthbaserad produktion. Förutom egna inspelningar har även beställningsjobb på jinglar gjorts. Gustav har bakgrund som keyboardist både för inspelning och i livesituation, och haft ansvaret för delar av liveproduktion.

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.