Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Musik i kyrkan - koralpreludium

Välkommen till en inspirationsdag i koralpreludieringens värld.

Startdatum

20 september 2021

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 3 studietimmar

Pris

250 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi träffas en heldag i Dalby kyrka med Carl Erik Andersson som kursledare. Calle utmanar oss i ny inspiration, vi har kul tillsammans och ger varandra tips. Av den ena idéen föds den andra. ALLA kan göra fina förspel! Häng med!

Calle skriver: Känner du igen dig i tankar som: "Jag som inte kan improvisera! Vad ska jag spela för förspel på söndag? Alltid lika jobbigt!!"

Jag har träffat många som tänker just så, därför tog jag för några år sedan initiativ till att erbjuda några idéer om hur man utan att vara en framstående improvisatör faktiskt kan åstadkomma väldigt fina förspel, vacker musik, som dessutom kan låta väldigt avancerat. //Calle

Kursledare Carl Erik Andersson är kyrkomusiker i Dalby församling sedan 2004. Han började spela orgel redan som 6-åring då hans far, som var präst i Småland, tänkte lösa vikariatsfrågan internt. Redan knappa tre år senare så spelade Calle på sin första gudstjänst och sedan har det rullat på. Tog kantorsexamen i Lund 1978, pedagogiska examen i Malmö 1982. Har alltid varit intresserad av orgelspelet, såväl det liturgiska som det solistiska. Att gestalta en text i toner är alltid en stimulerande utmaning. Intresset för improvisation har Carl Erik utvecklat b.la. genom åtskilliga kurser och privatlektioner (exempelvis för Tomas Willstedt, tidigare domkyrkoorganist i Lund).

Carl Erik har även arbetat 20 år som heltidsarbetande yrkeschaufför, busschaufför. Under de åren var de musikaliska uppdragen väldigt varierande. Han samlar dock fortfarande energi för musiken genom att sitta bakom ratten hos Skånetrafiken någon dag i månaden.

Anmälan är bindande och vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen om restriktionerna kring Covid-19 kräver det. Kostnad för kursdagen är 250 kr och då ingår fika på fm och em. Kostnad för lunch tillkommer och betalas på plats (130 kr). Det finns ett begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Arrangörer Lunds stift och Sensus studieförbund

Ledare

Carl Erik Andersson

Kontaktperson