Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

GÖTEBORG

MOD – Mångfald och Dialog

Vad passar väl bättre än att gå en MOD-kurs ett valår som detta? MOD står för mångfald och dialog och är en kurs för dig som vill arbeta med dina fördomar. Med hjälp av övningar, reflektioner och samtal arbetar vi med att synliggöra de tankemönster, maktstrukturer och attityder som formar vårt beteende och avgör hur vi bemöter och förhåller oss till andra människor.

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodagar

Lördag, Söndag

Tid

Kl 9:00 - 16:00

Omfattning

2 tillfällen, 16 studietimmar

Plats

Sensus Göteborg DrottninggatanTeorisal 31 vån 3 40 Kvadratmeter

Drottninggatan 30 41114 GÖTEBORG

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

MOD - vågar du utmana dina egna normer och fördomar?

MOD vill bidra till en samhällsutveckling där människor med olika världsuppfattningar, livstolkningar och livsstilar kan leva sida vid sida utan diskriminering och förtryck, ett socialt hållbart samhälle. MOD utgår från alla människors lika värde och rättigheter enligt FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna.

MOD-kursen pågår i två dagar och vi kommer genom samtal, gruppövningar, idéstormar och rollspel arbeta tillsammans för att utmana och synliggöra våra normer, förutfattade meningar och värderingar. Stort fokus läggs på deltagarnas egna erfarenheter och tankar som vi delar med varandra, men också ett flertal pedagogiska hjälpmedel samt två utbildade MOD-ledare som leder samtalet och helgen.

Förmågan att se sig själv och den man i verkligheten är övas genom MOD-metoderna. Samtalen behandlar även deltagarnas förmåga att hantera konflikter - att se människan före hotbilden. MOD är ett helhetskoncept bestående av en pedagogisk handledning som bygger på en "steg-för-steg-modell". Du kan läsa mer om MOD här: https://www.sensus.se/ledare/studiematerial/mod/

För att kursen ska genomföras ska det vara minst 10 st. deltagare anmälda.

Datum

19-20 mars kl. 09:00-16:00 (båda dagar)

Fika ingår under kursen. Men lunch får man lösa på egen hand, finns mikrovågsugn/kokplattor på plats.

Plats

Sensus Göteborg, Drottninggatan 30

Arrangemangsnummer: 343285

Ledare

Julia Carlbäcker

Kontaktperson