FALKENBERG

Mindfulness/MediYoga - Yoga Shala

Antingen ältar vi det som redan varit eller så oroar vi oss för framtiden.

Startdatum

16 september 2019

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 19:00 - 20:30

Omfattning

12 tillfällen, 24 studietimmar

Pris

2160 kr

Antal platser kvar

Fåtal platser kvar

Känner du att du lätt blir stressad och oroar dig för vad som väntar framöver, eller ältar händelser från tidigare, att tiden inte räcker till, att du sover oroligt och har svårt att njuta av livet?

Mindfulness / MediYoga bygger på två flertusenåriga tekniker, yoga och mindfulness, som syftar till att öka din närvaro och som i forskningen visat dokumenterad effekt på minskad stress och ökad livskvalitet.

Träningen består av enkla övningar och andningstekniker som stärker din förmåga att vara här och nu - närvarande, det enda ögonblick du kan påverka.

Passen innehåller yoga och meditation och som stöd och reflektion använder vi bl a de viktiga attityderna; inte döma, tålamod, en nybörjares sinne, tillit och förmågan att släppa taget som tydliggör din koppling mellan träningen och din vardag. Metod utifrån MBSR - Mindfulness Based Stress Reduction Program enligt grundaren Jon Kabat-Zinn som tog mindfulness från öst till väst på 1970-talet.

MediYoga är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform som hjälper dig att släppa på spänningar och ökar rörligheten, som utförs på matta eller pall. Guidade meditationer tränar dig i medvetenhet, vara här och nu och acceptera de tankar som ger sig tillkänna under meditationen.

"När tankar och känslor väller fram som vågor på ett stormigt hav - låt andningen vara ditt ankare" . Sara Emelione grundare av MIMY

Alla kan delta, ingen förkunskap krävs. Vi sitter på yogamatta eller pall. Yogamattor, filtar, kuddar o bolster finns som stöd.

I djupavslappningen får du vila till gonggongens läkande vibrationer. Efteråt finns det möjlighet till en testund.

Träning i lugn och stressfri miljö på Yoga Shala Falkenberg, mitt i centrum.

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt.

Epassi gäller inte hos Sensus. Kontakta ledaren direkt för användning av friskvårdsbidraget.

Uppehåll vecka 44.

Arrangemangsnummer: 179593

Ledare

Charlotta Bjarneborg

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.