UMEÅ

Medberoende, skam och dess djävulsdans

Startdatum

6 april 2019

Dagar

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 16:00

Omfattning

1 tillfällen, 6 studietimmar

Pris

100 kr

Medberoende, skam och dess djävulsdans - En dag med Sanna Lundell med föreläsningar, samtal och rundor.

Sanna Lundell är journalist, programledare, och författare. Hon har varit med och skapat dokumentärserien och boken Djävulsdansen som handlade om medberoende och anhörigskap. Sanna föreläser om hur det är att leva som medberoende i en relation och att växa upp med en psykiskt sjuk mamma och en missbrukande pappa. Hon delar med sig av sitt liv och väver in den senaste forskningen.

Ett medberoende kan en människa utveckla när som helst i livet. När helst en nära anhörig behöver mycket mer resurser av mig än tidigare. Till exempel vid utbrändhet, demenssjukdom, psykisk ohälsa samt missbruk av olika slag. Medberoendet kan yttra sig både psykiskt och fysiskt, i oro, stress, bristande socialt kontaktnät, minskad ork, smärta i kroppen, sömnsvårigheter, skam och skuldkänslor. Att träffa medmänniskor med liknande erfarenheter i en trygg miljö kan bidra till att utveckla acceptans, insikt, hopp, mod, trygghet, förtroende och en känsla av – jag är inte ensam!

Kostnad: 100kr för lunchmacka och fika. Allt är vegetariskt. Mjölk- och glutenfritt alternativ finns.

OBS - arrangemanget är inställt. Vi återkommer med mer info om ev nytt datum.

Arrangemangsnummer: 408960

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.