Just nu är det många förändringar i vårt utbud

På grund av pågående coronaepedemi ändras förutsättningarna för cirklar, kurser och evenemang. Just nu jobbar vi för fullt med att ställa om så mycket som möjligt till distansverksamhet. Vi ber om överseende med att informationen inte är helt uppdaterad. Ring eller mejla den person som är listad som kontaktperson för respektive cirkel, kurs eller evenemang om du har frågor. Du kan också mejla oss på info@sensus.se.

Tack!

Människans relation till miljön ”Bortom Paradiset”

I dag råder stor vilsenhet inom miljöområdet, och hur de verktyg som människan skapat skall kunna råda bot på klimat och miljökrisen.

Startdatum

3 september 2020

Veckodag

Torsdag

Tid

Kl 17:30 - 19:00

Omfattning

6 tillfällen, 12 studietimmar

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Klimatkrisen är en kris i relationen mellan människa och miljö, där människan har ställt sig över miljön och den biologiska mångfalden. Miljödramat ”Bortom Paradiset” författad av Philippe Charas utgår från de bibliska ur-karaktärerna Kain och Abel och låter dessa företa en tidsresa från demokratins kollaps i antikens Aten, via stormaktens Sverige, förra sekelskiftets Europa i tvivlets grepp, ända in i vår tid.

Miljödramat berättar om människan och hennes historia, vilka val vi gjort och vad detta har resulterat i. Miljödramat belyser människans plats på jorden, vårt ansvar och vår berättelse. www.bortomparadiset.se

Upplägg.

I denna studiecirkel utgår vi ifrån dramat Bortom paradiset och samtalar kring vår roll, klimatet och hur vi kan hitta tillbaka till en balanserad relation mellan människa, djur och natur

Målgrupp.

Det här är en studiecirkel för dig som vill samtala om klimat, vår påverkan ur ett nutida och historiskt perspektiv. Under träffarna blandar vi samtal med drama, vi läser samtalar och dramatiserar delar tillsammans.

Kostnad.

Du köper boken som vi utgår ifrån på första träffen, boken kostar 250 kr. I övrigt tillkommer inga kostnader.

Sista anmälningsdag: 20 augusti 2020

För frågor kontakta:

Erika Pihl, Verksamhetsutvecklare Sensus Stockholm-gotland, erika.pihl@sensus.se Philippe Charas, Författare till boken Bortom Paradiset.

Arrangemangsnummer: 153363

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.