LULEÅ

Mångfald? Ja, tack! Civilkurage. Vill du? Vågar du?

Civilkurage – Vill du? Vågar du?

Datum

21 november 2019

Dag

Torsdag

Tid

Kl 12:30 - 16:30

Lokal/rum

Lilla salen

Pris

Kostnadsfritt

En halvdag om vikten av civilkurage: modet att säga ifrån, att försvara någon annan, trots att det kan innebära en risk för en själv. Lika rättigheter och möjligheter behöver ständigt upprätthållas, försvaras och förklaras. På vilka sätt kan du bidra till detta?

12:30 Registrering

13–17 Konferens

Att stå upp för sig själv och andra på nätet

Mina Dennert, journalist, kommunikatör och entreprenör, har fått många utmärkelser för sitt initiativ #jagärhär. Hör Mina berätta om arbetet bakom #jagärhär och hur fler kan arbeta för ett inkluderande samhälle utan diskriminering, näthat och faktaresistens - om att stärka andra i att agera och hur just du kan spela roll i detta arbete.

Civilkurage på samhällsnivå och i vardagslivet

Agneta Farkhak, lärare och forskare inom socialpsykologin, och Mattias Irving, författare och medgrundare av Dagens Seglora, belyser civilkuragets betydelse både för samhället i stort och för vardagslivet. Hur skapas ett samhällsklimat som underlättar för civilkurage? Hur fungerar gruppdynamik, normer och sociala identiteter? När ska vi agera och vilka följder kan det få? Är det värt det?

Att skilja på sak och person

Carina Sammeli, f d ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Luleå kommun, fick under sin tid i den lokalpolitiska hetluften erfara vad som händer när saklig kritik från engagerade medborgare glider över i personliga påhopp, hot och hat. Hon berättar om känslan av utsatthet och om behovet av andras civilkurage.

Anmäl dig senast den 11 november.

Arrangemanget är kostnadsfritt (fika ingår) men anmälan ska ske senast den

Arrangemangsnummer: 257715

Kontaktperson

Kontor

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.